Κιμαλιδικο μια υπέροχη Κωνσταντινοπολιτικη συνταγή!
Συνταγή και εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα ενα ζυμάρι με μισό ποτήρι νερό 250γρ περίπου αλεύρι ενα κουταλάκι μαγιά μισό κουταλάκι ζάχαρη μισό κουταλάκι αλάτι ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Ζυμώνουμε μισό κιλό κιμά με 4 φέτες ψωμί μουλιασμένες και στημένες ένα αυγό ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα δυόσμο αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και λίγο ελαιόλαδο.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ η ταψάκι απλώνουμε το ζυμάρι μας απο πάνω απλώνουμε τον κιμά πάνω απο τον κιμά κόβουμε ντομάτες σε ροδέλες αλατίζουμε προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και τελειώνουμε με φέτες κασέρι.
Χτυπάμε τρία αυγά περιχύνουμε το φαγητό μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα!
Δημιουργός
Έυα Τριανταφυλλίδου
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει