Συνταγή για σπιτικά Kinder bueno. Η απόλυτη συνταγή για να φτιάξετε Kinder bueno.
- φύλλα γκοφρέτας 4 έτοιμης διαστάσεων 24 x 6 εκ
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 700ml (35% λιπαρά)
- φουντουκι 300 γρ. ανάλατα
- ζαχαρη 200 γρ.
- βουτυρο 50 γρ. ανάλατο αγελαδινό
- ζελατίνη 2 φύλλα
- αλατι 1 πρέζα
Για την γέμιση
- κουβερτουρα 200 γρ. γάλακτος λιωμένη
- ηλιέλαιο 20ml
Για την επικάλυψη
Σήμερα θα σας τρελάνω!
Η μαλλον θα σας γλυκάνω…
Η μάλλον και τα δυο!
Φτιάχνουμε σπιτικά Kinder bueno !!!!
Εκτέλεση
Φτιάξτε τη γέμιση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τα φουντούκια µε τη ζάχαρη και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς µε ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φουντούκια. Μόλις καραμελώσουν τα φουντούκια, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν για 15΄. Παράλληλα ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε το αλάτι και τις καλά στραγγισμένες ζελατίνες και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μπλέντερ βάλτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα ζεστά καραμελωμένα φουντούκια και πολτοποιήστε μέχρι να έχετε ένα λείο παχύρρευστο μείγμα.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 20 x 25 εκ., στο οποίο έχετε στρώσει 2 φύλλα έτοιμης γκοφρέτας. Σκεπάστε µε άλλα 2 φύλλα και τοποθετήστε το γλυκό για 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει.
Φτιάξτε την επικάλυψη. Ανακατέψτε τη λιωμένη κουβερτούρα µε το ηλιέλαιο σε ένα μπολ με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Μπορείτε να τη λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30΄΄ σε χαμηλή ένταση.
Αφού παγώσει η γέμιση, κόψτε σε μπάρες στο μέγεθος που θέλετε και βουτήξτε τις στην επικάλυψη. Αφήστε τις στο ψυγείο για 2 ώρες.
Συχνά λάθη : Μη βουτήξετε τις μπάρες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή, επειδή θα λιώσουν.
TIP Για σπιτικά Kinder bueno
Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε και ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια.
(Τα φύλλα γκοφρέτας θα τα βρείτε στα είδη ζαχαροπλαστικής)
Μπορείτε να φτιάξετε την κρέμα μπουένο συνταγή εδώ
και αν έχετε καλούπια να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή για σπιτικά Kinder bueno
Ρίχνουμε τη σοκολάτα στα καλούπια για τα σοκολατάκια (πλαστικά ή σιλικόνης), γεμίζοντας μέχρι επάνω. Αμέσως μετά αναποδογυρίζετε τα καλούπια και ρίχνετε όλη τη σοκολάτα σε ένα μπολ, έτσι ώστε στα καλούπια να έχει μείνει μόνο μια λεπτά στρώση εσωτερικά.
Αφήνουμε τη σοκολάτα στα καλούπια να κρυώσει καλά.
Γεμίζουμε τα καλούπια, όπως οι φωτογραφίες με την κρέμα μπουένο
Καλύπτουμε στο τέλος τα καλούπια από τις γκοφρέτες, κομμένες φυσικά στο μέγεθος του καλουπιού.
Καλύπτουμε με τη λιωμένη σοκολάτα που κρατήσαμε πάνω από τις γκοφρέτες και αφαιρούμε πάλι την περίσσεια σοκολάτα με την άκρη της σπάτουλας.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε από τα καλούπια.
photo via pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος