Close

Κινέζικη τηγανιά κοτόπουλο

Κινέζικη-τηγανιά κοτόπουλο-συνταγή-

Συνταγή για τηγανιά κοτόπουλο με κινέζικη γλυκόξινη σάλτσα με πιπεριές, μανιτάρια και σόγια σώς. Φτιάξτε αυτή την κινέζικη, ζουμερή τηγανιά κοτόπουλο για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο και απολαύστε την με ρύζι μπασμάτι ή τηγανιτές πατάτες.

Το τραπέζι της Κυριακής: Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο χωριάτικη και τζατζίκι

Η κινέζικη κουζίνα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί και στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη τρυφερή και ζουμερή τηγανιά κοτόπουλο με γλυκόξινη κινέζικη σάλτσα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κινέζικη τηγανιά κοτόπουλο:

 

Κινέζικη-τηγανιά κοτόπουλο-συνταγή-

Εκτέλεση για την κινέζικη τηγανιά κοτόπουλο

Αρχικά παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλου και το κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και αφού κάψει ξεκινάμε να σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να γίνει λευκό από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τότε τα μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα, την πορτοκαλί και την κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Επίσης προσθέτουμε το γλυκό τσίλι, το κάρυ και την σάλτσα σόγιας. Δοκιμάζουμε το φαγητό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Ανακατεύουμε 2-3 φορές μέχρι να πάρει η τηγανιά σκούρο χρώμα και συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η τηγανιά και να μείνει με το λάδι της και λίγο ζουμάκι. Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Tips για την κινέζικη τηγανιά κοτόπουλο

Επειδή η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή, μην βάλετε πολύ αλάτι.

Κινέζικη-τηγανιά κοτόπουλο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr