Κινέζικο Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και κάσιους, κατευθείαν από την…Κίνα.
- κοτόπουλο 1 στήθος
- καρότο 1 με 2
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πράσινη
- κρεμμυδι 1 ξερό
- μηλόξιδο Κατά βούληση
- μελι Λίγο
- κάσιους 2 κουταλιές
- σαλτσα 1 βάζο γλυκόξινη εμπορίου
- σάλτσα ντομάτας 1/3 από το κουτάκι του πουμαρό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- ρυζι Κατά βούληση μπασμάτι
Συνοδευτικό
Η Ασιατική κουζίνα ξεκίνησε να παίρνει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Μάλιστα παλιότερα είχαμε δοκιμάσει και το ελληνικό σούσι. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε κινέζικο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και φυσικά κάσιους.
Το δοκιμάσαμε πρόσφατα και είναι απίστευτο το πως ταιριάζει το κάσιους με το κοτόπουλο. Μάλιστα εμείς είμαστε της παραδοσιακής κουζίνας και όταν ακούσαμε για κάσιους κάπως απορήσαμε. Όμως πραγματικά ήταν μία συνταγή που μας έκανε να φάμε και τα πιάτα.
Δείτε ακόμα Κοτόπουλο κοκκινιστό με κολοκυθάκια και μελιτζάνες
Απολαυστικό κινέζικο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα λοιπόν για τα επίσημα τραπέζια, για τον μπουφέ ή ακόμη και για το μεσημεριανό μας, όταν έχουμε όρεξη για κάτι πιο…ασιατικό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή πλένουμε και κόβουμε σε μπουκίτσες το κοτόπουλο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το κρεμμύδι σε μπαστουνάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο να σοταριστούν.
Ρίχνουμε την γλυκόξινη σάλτσα, την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τα κάσιους κομμένα στην μέση ή και στα τρία. Βράζουμε το φαγητό μας σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά γιατί κολλάει εύκολα.
Προς το τέλος προσθέτουμε το μηλόξυδο και το μέλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας και απολαμβάνουμε.
Tips για το Κινέζικο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
Τα κάσιους τα έχουμε βάλει σε ζεστό νερό λίγη ώρα πριν τα ρίξουμε στο κοτόπουλο για να μαλακώσουν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Litsa Kokkoni
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr