Close

Κις λορέν με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος

κις λορέν-με-ζαμπόν-και-κρέμα γάλακτος-συνταγή-

Συνταγή για τάρτα κις λορέν με ζαμπόν, κρέμα γάλακτος και τυριά που λιώνουν για ένα ορεκτικό που μοιάζει με σουφλέ, για να συνοδεύσουμε πίτες, μακαρονάδες, ακόμη και κρεατικά. Μία εύκολη κις λορέν από τη φίλη μας Ελινα Σκλαβου.

 

Εύκολη Κις Λορέν με σπανάκι που θα σας ξετρελάνει!

 

Η πιο γνωστή κις στον κόσμο, είναι η κις λορέν, που επί της ουσίας είναι μια τάρτα με κλασική γέμιση από αυγά και κρέμα γάλακτος, όπου προστίθεται ως βασικό υλικό το μπέικον. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε μία κις λορέν με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κις λορέν με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος:

 

κις λορέν-με-ζαμπόν-και-κρέμα γάλακτος-συνταγή-

Εκτέλεση για τη κις λορέν με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος

Ανακατεύουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο, με το τριμμένο κασέρι, τη κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε το μείγμα στην άκρη και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βιτάμ, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό.

κις λορέν-με-ζαμπόν-και-κρέμα γάλακτος-συνταγή-

Αφού ζυμώσουμε καλά σκεπάζουμε τη  ζύμη για 15 λεπτά και έπειτα την στρώνουμε πάνω σε μία φόρμα για κέικ. Πάνω από τη ζύμη βάζουμε λαδόκολλα και πάνω από τη λαδόκολλα βάζουμε ρεβύθια ή γίγαντες φασόλια για να βαρύνουμε τη λαδόκολλα.

κις λορέν-με-ζαμπόν-και-κρέμα γάλακτος-συνταγή-

Κις λορέν λαχανικών (Quiche Lorraine)

 

Ψήνουμε για 15 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε την λαδόκολλα, αφήνουμε τη βάση να κρυώσει και μόλις κρυώσει στρώνουμε από πάνω τη γέμιση. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

κις λορέν-με-ζαμπόν-και-κρέμα γάλακτος-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr