Close

Κλασικό Κέικ πορτοκάλι

Κλασικό Κέικ πορτοκάλι

Κλασικό Κέικ πορτοκάλι .Συνταγή για κλασικό Κέικ πορτοκάλι η συνταγή από τη φαρίνα. Σας έχει λείψει ένα κλασικό κέικ χωρίς πολλά πολλά που μυρίζει γιαγιά; Τότε βρήκαμε το τέλειο κέικ πορτοκάλι για εσάς. Με φυσικό χυμό πορτοκάλι, αυγά, βανίλια και μερικά ακόμη απλά υλικά. Είναι ένα αφράτο κέικ που λιώνει στο στόμα και μέσα στην γλύκα.

Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το Κλασικό Κέικ πορτοκάλι  για να το προσφέρετε στους καλεσμένους σας, να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας, να το φάτε με το πρωινό σας ή για όταν έχετε ανάγκη από ένα σπιτικό και λαχταριστό γλυκό. Χωρίς πολλά πολλά αλλά με τόση νοστιμιά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κλασικό Κέικ πορτοκάλι:

Κλασικό- Κέικ -πορτοκάλι-

Εκτέλεση για το Κλασικό Κέικ πορτοκάλι

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε και πάλι.

Δείτε ακόμα Οικονομικό σοκολατένιο κέικ

Κλασικό Κέικ πορτοκάλι

Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ μέχρι στο αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ. Συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος ανακατεύουμε την βανίλια. Μεταφέρουμε το κέικ μας σε μία φόρμα για κέικ την οποία την έχουμε βουτυρώσει καλά και το ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 55-60 λεπτά.

Tips για το Κλασικό Κέικ πορτοκάλι

Τα συγκεκριμένα γραμμάρια μπέικιν πάουντερ ισοδυναμούν με 2 κουταλάκια του γλυκού. Μπορούμε αντί για καλαμποκέλαιο να βάλουμε ηλιέλαιο. Μετράμε τα υλικά με κούπα του νες.

Κλασικό- Κέικ -πορτοκάλι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βουλα Πολυζου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr