Τώρα που ξεκινάει η Σαρακοστή, ένας κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα εύκολο, νηστίσιμο, παραδοσιακό και λαχταριστό γλυκό για να το απολαύσουμε.
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι όχι καλά γεμάτο
- Σιμιγδάλι χοντρό 2 φλιτζάνια
- ζαχαρη 3 φλιτζάνια
- νερό 4 φλιτζάνια
- κανελά 2 στικ
Υλικά
Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό που το απολαμβάνουμε σε κάθε περίοδο νηστείας, την Σαρακοστή αλλά και την Καθαρά Δευτέρα! Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία κλασσική συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές.
Δείτε ακόμα Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες και κουκουνάρι
Είναι ένας κλασικός χαλβάς βγαλμένος από τα τεφτέρια της γιαγιάς που έχει σίγουρη επιτυχία. Μελωμένος, πιο υγιεινό γλυκό από αυτά που προτιμάμε συνήθως και με μεγάλη ιστορία από πίσω του. Εμείς το απολαμβάνουμε κάθε χρόνο και είπαμε να τον τιμήσουμε δεόντως και την περίοδο της Σαρακοστής.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον κλασικό σιμιγδαλένιο χαλβά
Εκτέλεση για τον κλασικό σιμιγδαλένιο χαλβά
Αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία βαθιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Ρίχνουμε το χοντρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα, για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Την ίδια στιγμή βράζουμε για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού σε χαμηλή φωτιά την ζάχαρη, το νερό και το στικ κανέλας. Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας προσεκτικά, γιατί μπορεί να σας κάψει.
Δείτε ακόμα Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς της Γκόλφως
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ξαναβάζουμε στην εστία και πάλι την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα, οπότε αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.
Αφήνουμε τον χαλβά σε θερμοκρασία δωματίου, στην φόρμα του κέικ για περίπου 20 λεπτά και στην συνέχεια ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντας την φόρμα σε μία πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα σε σκόνη και τριμμένα καρύδια και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια