Συνταγή για Παραδοσιακό κλειστό αρνί σε ξυλόφουρνο. Πασχαλινό Παραδοσιακό κλειστό αρνί σε ξυλόφουρνο Μακεδονίτικό στην λαδόκολλα με ρύζι, συκωταριά και εντεράκια .
- αρνι 12 κιλά
- κρεμμυδι 5 κιλά φρέσκα
- ελαιολαδο 1 κουτάλα
- ντοματα 1 κούπα τριμμένη
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- συκωτι 1 κούπα αρνίσια
- έντερα 1 κούπα αρνίσια
- δάφνη 5-6 φύλλα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος Κατά βούληση
- δυοσμος Κατά βούληση
- ρυζι 3 φλιτζάνες του τσαγιού γλασε
- νερό 3 φλιτζάνες του τσαγιού
Υλικά
Το Πάσχα είναι μία γιορτή γεμάτη παραδόσεις και σήμερα θα δούμε πως απολαμβάνουν το Παραδοσιακό κλειστό αρνί σε ξυλόφουρνο στην Μακεδονία. Το φτιάχνουν στην λαδόκολλα με ρύζι γλασέ, συκωτάκια, εντεράκια και μερικά ακόμη απλά υλικά και το σιγοψήνουν στον φούρνο με τα ξύλα.
Είναι μία πολύ νόστιμη Πασχαλινή συνταγή γεμάτη ελληνικές παραδόσεις που σήμερα θα την μάθουμε και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Το αρνί γίνεται λουκούμι και πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Παραδοσιακό κλειστό αρνί σε ξυλόφουρνο:
Εμείς εδώ στην Μακεδονία και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας οι περισσότεροι το Πάσχα κάνουμε αρνί ή κατσίκι κλειστό στο φούρνο με τα ξύλα, είναι παράδοση πολλών χρόνων.
Το βάζουμε στον φούρνο το Μ.Σαββατο το απόγευμα και το βγάζουμε την άλλη ημέρα του Πάσχα το μεσημέρι λιώνουν και τα κόκαλα, όσο για την γεύση είναι απερίγραπτη!!
Εκτέλεση για αρνί κλειστό στο φούρνο με τα ξύλα
Αρχικά ζητάμε από τον χασάπη μας να μας κόψει το αρνί στα τέσσερα και να μας το σπάσει στα χοντρά σημεία. Στην συνέχεια πλένουμε καλά το αρνί και προσθέτουμε σε όλες τις πλευρές του αλάτι και πιπέρι. Έπειτα πλένουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους.
Ζεματάμε τα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε καλά. Μέσα στα κρεμμύδια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αχνίζουμε καλά. Επίσης προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, τα συκωτάκια και τα εντεράκια τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και το δυόσμο.
Αφού σοταριστούν προσθέτουμε το ρύζι και το νερό. Αφού είναι έτοιμο το μοιράζουμε σε δύο ταψιά. Βάζουμε από πάνω το αρνί να σκεπάζει όλο το φαγητό. Βρέχουμε την λαδόκολλα και την τοποθετούμε πάνω από το αρνί.
Δείτε ακόμα Αρνί στη λαδόκολλα από την Γωγώ Σαμίου
Σκεπάζουμε την λαδόκολλα με χοντρό αλουμινόχαρτο και δένουμε το φαγητό μας σφιχτά με σύρμα. Ανάβουμε τον φούρνο 2-2μιση ώρες για να κάψει και στην συνέχεια το σιγοψήνουμε μέχρι να γίνει καλά.
Tips για το Αρνί κλειστό στο φούρνο με τα ξύλα
Το ίδιο φαγητό γίνεται και με κατσίκι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Παναγιωτα Τσιορελα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι