Συνταγή για κωκάκια 100% handmade με όλα τα μυστικά τους για επαγγελματικό αποτέλεσμα. Με αφράτη κρέμα και γυαλιστερό γλάσο σοκολάτας θα γίνουν το καλύτερο κέρασμα για του Αγίου Νικολάου.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/1/2 φλιτζάνι
- ζαχαρη 3/4 του φλιτζανιού
- αυγα 5
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- κορν φλαουρ 1/4 του φλιτζανιού
- ζαχαρη 1/2 φλιτζάνι
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνι
- κρόκους αυγού 3
Για τη κρέμα
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
- βουτυρο 150 γραμμάρια
- νερό 1/2 φλιτζάνι
Για το γλάσο
Κωκ ταψιού με φρυγανιές
Τα κωκάκια είναι από τα πιο συνηθισμένα και άκρως αγαπημένα κεράσματα για γιορτές, γενέθλια και για μεγάλες Γιορτές του χρόνου. Σε όλους αρέσουν τα κωκάκια και αυτή τη φορά θα σας δείξουμε μία συνταγή που όταν την μάθετε, δεν θα ξανά αγοράσετε κωκάκια από ζαχαροπλαστείο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κωκ για κέρασμα για του Αγίου Νικολάου:
Εκτέλεση για τις ροζέτες
Αρχικά χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους μόνους τους και τους προσθέτουμε με απαλές κινήσεις στη μαρέγκα. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το εκχύλισμα βανίλιας και το κορν φλάουρ σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Cupcakes κωκ
Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και κάνουμε ροζέτες ίδιου μεγέθους. Εμείς κάναμε 30. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα σε ένα ταψί με λαδόκολλα την οποία την έχουμε αλείψει με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού.
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε την ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ασπρίσει. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το κορν φλάουρ και το φρέσκο γάλα σιγά σιγά και βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς, σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά.
Εκτέλεση για το γλάσο
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αρχίζουμε την συναρμολόγηση προσέχοντας όλα τα υλικά να είναι κρύα.
Εκτέλεση
Βάζουμε μία ροζέτα κάτω και βάζουμε λίγη κρέμα. Κλείνουμε με τη δεύτερη ροζέτα και βουτάμε με προσοχή το κωκάκι στην λιωμένη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και βάζουμε τα κωκάκια να παγώσουν στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει