Close

Κωκ για κέρασμα του Αγίου Νικολάου

συνταγή-για-κωκάκια-από-τη-Τζένη Τσανακτσίδου-

Συνταγή για κωκάκια 100% handmade  με όλα τα μυστικά τους για επαγγελματικό αποτέλεσμα. Με αφράτη κρέμα και γυαλιστερό γλάσο σοκολάτας θα γίνουν το καλύτερο κέρασμα για του Αγίου Νικολάου.

Κωκ ταψιού με φρυγανιές

Τα κωκάκια είναι από τα πιο συνηθισμένα και άκρως αγαπημένα κεράσματα για γιορτές, γενέθλια και για μεγάλες Γιορτές του χρόνου. Σε όλους αρέσουν τα κωκάκια και αυτή τη φορά θα σας δείξουμε μία συνταγή που όταν την μάθετε, δεν θα ξανά αγοράσετε κωκάκια από ζαχαροπλαστείο!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κωκ για κέρασμα για του Αγίου Νικολάου:

συνταγή-για-κωκάκια-από-τη-Τζένη Τσανακτσίδου-

Εκτέλεση για τις ροζέτες

Αρχικά χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους μόνους τους και τους προσθέτουμε με απαλές κινήσεις στη μαρέγκα. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το εκχύλισμα βανίλιας και το κορν φλάουρ σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Cupcakes κωκ

Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και κάνουμε ροζέτες ίδιου μεγέθους. Εμείς κάναμε 30. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα σε ένα ταψί με λαδόκολλα την οποία την έχουμε αλείψει με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού.

Εκτέλεση για την κρέμα

Βάζουμε την ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ασπρίσει. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το κορν φλάουρ και το φρέσκο γάλα σιγά σιγά και βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς, σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά.

Εκτέλεση για το γλάσο

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αρχίζουμε την συναρμολόγηση προσέχοντας όλα τα υλικά να είναι κρύα.

Εκτέλεση

Βάζουμε μία ροζέτα κάτω και βάζουμε λίγη κρέμα. Κλείνουμε με τη δεύτερη ροζέτα και βουτάμε με προσοχή το κωκάκι στην λιωμένη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και βάζουμε τα κωκάκια να παγώσουν στο ψυγείο.

συνταγή-για-κωκάκια-από-τη-Τζένη Τσανακτσίδου-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου 

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr