Συνταγή για κωκάκια για του Αγίου Δημητρίου. Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας πλησιάζει κι αν θέλετε να κεράσετε τους δικούς σας ανθρώπους αυτά τα αφράτα σπιτικά κωκάκια από την Τζένη Τσανακτσίδου είναι η καλύτερη επιλογή. Κωκάκια χωρίς έντονη μυρωδιά αυγού όπως τα περισσότερα και με υπέροχο γλάσο.
- Γάλα φρέσκο 300 ml
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
- αυγα 1
- κρόκους αυγού 3
- κορν φλαουρ 40 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- ζαχαρη 140 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 6
- ασπραδια 6
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γραμμάρια κοσκινισμένο
- κορν φλαουρ 50 γραμμάρια κοσκινισμένο
Για την βάση
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια ψιλοκομμένη
Για το γλάσο
- σοκολατάκια 200 γραμμάρια περίπου
Για την διακόσμηση
Δείτε ακόμα Το γλυκό του Σαββάτου: Κωκ ταψιού
Τα κωκάκια είναι από τα πιο κλασικά κεράσματα και σίγουρα θα τα χρειαστούμε σε λίγες μέρες, αφού η Ελλάδα είναι γεμάτη με Δημητρήδες και Δήμητρες! Όμως ακόμη κι αν είστε καλεσμένοι σε κάποιο φιλικό σπίτι, μερικά σπιτικά κωκάκια είναι το καλύτερο δώρο, για το χρόνια πολλά! Η Τζένη Τσανακτσίδου μας φτιάχνει αφράτα κωκάκια με απλά υλικά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κωκάκια για του Αγίου Δημητρίου:
Εκτέλεση για την κρέμα στα κωκάκια για του Αγίου Δημητρίου
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και ανάβουμε την φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους. Λίγο πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Μόλις γίνει χλιαρή η κρέμα την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Εκτέλεση για την βάση στα κωκάκια για του Αγίου Δημητρίου
Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Αδειάζουμε σε σκεύος και καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα. Χτυπάμε λοιπόν στο μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το κορν φλάουρ. Στο τέλος ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
Δείτε ακόμα Cupcakes κωκ
Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα κορνέ με φαρδιά και στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε κύκλους με διάμετρο 5 εκατοστών, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Εκτέλεση για το σιρόπι στα κωκάκια για του Αγίου Δημητρίου
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς και με ένα πινέλο βρέχουμε τις βάσεις από την επίπεδη πλευρά τους.
Εκτέλεση για τα κωκάκια για του Αγίου Δημητρίου
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στο τέλος κολλάμε τις βάσεις ανά δυο με την κρέμα και έπειτα τα καπάκια τους στο γλάσο, το οποίο το φτιάξαμε λιώνοντας την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Διακοσμούμε με σοκολατάκια αν θέλουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα