Συνταγή για κοκκινιστά ρεβίθια με ρύζι. Μια νηστίσιμη συνταγή για χυλωμένα ρεβίθια με σάλτσα ντομάτας
Αυτά τα κοκκινιστά ρεβίθια με ρύζι είναι το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό που μπορούν να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι όλες τις μέρες του χρόνου αλλά και τις ημέρες της νηστείας. Είναι νηστίσιμα, είναι πεντανόστιμα και είναι φτιαγμένα από αγνά υλικά.
Μπορούμε να τα προσφέρουμε στα παιδάκια μας και θα το απολαύσουν πολύ. Είναι μία πολύ καλή ιδέα για να δοκιμάσουν τα παιδιά μας για πρώτη φορά τα ρεβίθια.
Δείτε ακόμα Ρεβίθια με καμένο λάδι- Σύβραση
Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας τα ρεβίθια με το ρύζι τα φτιάχνουν λευκά ή με λεμόνι. Στην σημερινή μας συνταγή θα τα δούμε με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας η οποία απογειώνει ακόμη περισσότερο την γεύση τους. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε κοκκινιστά ρεβίθια με ρύζι, αρχικά αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί βράζουμε τα ρεβίθια μας σε κατσαρόλα με σκέτο νερό. Πετάμε το πρώτο νερό και όταν μισοβράσουμε ρίχνουμε την σάλτσα από τις φρέσκες ντομάτες που έχουμε τρίψει στον τρίφτη.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σιγοβράζουμε το φαγητό μας. Στο τέλος κόβουμε μερικά ντοματίνια στην μέση και τα σκορπάμε μέσα στο φαγητό μας. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια