Συνταγή για ρολάκια κολοκυθιού με τυριά που λιώνουν, σάλτσα ντομάτας και ζαμπόν για το πιο εύκολο και νόστιμο καλοκαιρινό ορεκτικό. Μπορείτε να τα φτιάξετε για να συνοδεύσετε κρέας ή ψάρια και είναι ένας τέλειος τρόπος να δοκιμάσουν τα παιδιά τα κολοκυθάκια.
Από τη φίλη μας Konstantina’s Kitchen.
- κολοκυθάκια 2-3 μέτρια
- ανθοτυρο 150 γραμμάρια
- γκούντα 100 γραμμάρια
- αυγα 1 μεσαίο
- ζαμπόν 4 φέτες (προαιρετικά)
- δυοσμος 4-5 φύλλα
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 200 ml
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι του καφέ
- δυοσμος 4-5 φύλλα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τη σάλτσα
- γκούντα 50 γραμμάρια τριμμένο
Για το ψήσιμο
Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με καρύδια και σκόρδο
Αν ψάχνατε ένα καλοκαιρινό μεζεδάκι για να εμπλουτίσετε κάποιον μπουφέ ή για να συνοδεύσετε την μπύρα σας, το κρέας ή τα ψάρια σας, τότε σας έχουμε το καλύτερο. Νόστιμα και εύκολα ρολάκια με κολοκυθάκια, ζαμπόν, σάλτσα ντομάτας και γκούντα. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κοκκινιστά ρολάκια από κολοκύθια στο φούρνο:
Ingredients for the rolls:
2-3 medium zucchini
150 gr. anthotyro or cottage cheese
100 gr. gouda
1 medium egg
4 slices of ham (optional)
4-5 spearmint leaves
1 tsp oregano
salt & pepper
Ingredients for the sauce:
200 ml tomato juice
1/2 small cup olive oil
4-5 spearmint leaves
salt & pepper
50 gr. gouda for baking
Εκτέλεση για τα κοκκινιστά ρολάκια από κολοκύθια στο φούρνο
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε 15-16 λεπτές φέτες. Τις βάζουμε τε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις ψήνουμε σε 200 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά περίπου.
Σε 150-200ml χυμό ντομάτας ρίχνουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε μπολ βάζουμε 150 γραμμάρια ανθότυρο θρυμματισμένο, 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο, 1 αυγό μεσαίο, 4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Λαζάνια με μελιτζάνες και κολοκυθάκια
Τώρα σε κάθε φέτα κολοκυθιού βάζουμε το 1/4 της φέτας ζαμπόν (αν θέλουμε), 1 κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα με τα τυριά και τυλίγουμε το ρολάκι.
Σε ένα μικρό ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε τα ρολάκια με το άνοιγμα προς τα κάτω και κολλητά το ένα με το άλλο. Περιχύνουμε τα ρολάκια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί γκούντα (50 γραμμάρια περίπου).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 200 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά περίπου (μέχρι να λιώσει το τυράκι). Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr