Συνταγή για σαρδέλες πλακί, με φρέσκια ντομάτα στο φούρνο για ουζομεζές, τσιπουρομεζές ή για ορεκτικό σε τραπέζια με θαλασσινά και ψάρια. Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που μοσχοβολάει θάλασσα από τη φίλη μας Lena Totsika.
Γεμιστές σαρδέλες με φέτα
Τώρα που ήρθε το Καλοκαίρι θέλουμε συνταγές που να μοσχοβολούν θάλασσα και φυσικά να μπορούν να απογειώσουν το τσιπουράκι και το ουζάκι μας. Από τα αγαπημένα μας ψάρια είναι οι σαρδέλες. Μικρά, αλλά γεμάτα νοστιμιά ψάρια, που σήμερα θα τα δοκιμάσουμε πλακί με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις κοκκινιστές σαρδέλες στο φούρνο:
Εκτέλεση για τις κοκκινιστές σαρδέλες στο φούρνο
Αρχικά παίρνουμε τις σαρδέλες καλά καθαρισμένες και τις αραδιάζουμε σε ένα μικρό ταψί του φούρνου. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, λιώνουμε το σκόρδο και κόβουμε σε κύβους ή σε ροδέλες τις πιπεριές.
Σαρδέλες στο φούρνο σαν τηγανιτές
Βάζουμε τα υλικά μας στο ταψί. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι, ίσα ίσα να μη μας κολλήσουν και ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος