Κοκκινιστή μακαρονάδα με μανιτάρια και πιπεριές λαχταριστή και μυρωδάτη.
- μανιταρια 300 γρ λευκά
- πιπεριά 1/2 κόκκινη
- πιπεριά 1/2 πορτοκαλί
- πιπεριά 1/2 κίτρινη
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- σκορδο 2 σκελίδες
- πελτές ντομάτας 1κ.σ.
- κρασι 1/2 κρασοπότηρο λευκό
- ντοματα 2 μεγάλες ώριμες
- ελαιολαδο 1/2 κούπα νες
- μαιντανος Κατά βούληση
- κύβοι λαχανικών 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- νερό Μπόλικο
- μακαρονια 500 γρ. χοντρά Νο5 με τη τρύπα
Υλικά
Οι μακαρονάδες αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Κυρίως όμως αρέσουν σε μαγείρισσες και μάγειρες αφού είναι εύκολο πιάτο και συνδυάζεται με όλες τις σάλτσες και με τα περισσότερα υλικά του ψυγείου σας. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μία λαχταριστή κοκκινιστή μακαρονάδα με μανιτάρια και πιπεριές
Τα μακαρόνια θα βράσουν μέσα στην κόκκινη σάλτσα με διάφορα μυρωδικά, χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια και λευκό κρασί. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο μετά από μία δύσκολη μέρα στην δουλειά που θέλεις να μαγειρέψεις κάτι εύκολο και γρήγορο.
Δείτε ακόμα Η αυθεντική συνταγή για γαριδομακαρονάδα
Επίσης είναι ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό και είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Τέλος είναι νηστίσιμο για τις μέρες που νηστεύουμε μόνο από κρέας. Αξίζει να την δοκιμάσετε όπως επίσης αξίζει να δοκιμάσετε και την Μακαρονάδα στο τηγάνι με κοτόπουλο της Γκόλφως. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή παίρνουμε μία κατσαρόλα νταβά και βάζουμε μέσα το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε κόψει σε φέτες. Προσθέτουμε επίσης τα ψιλοκομμένα σκόρδα και λίγο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η σπιρτάδα από τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Στην συνέχει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε και πάλι. Σβήνουμε το φαγητό μας με το λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ τους.
Προσθέτουμε τις 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και βράζουμε το φαγητό μας με νερό για 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις κόκκινες, τις πορτοκαλί και τις κίτρινες πιπεριές τις οποίες τις έχουμε κόψει σε κυβάκια. Βάζουμε επίσης μπόλικο νερό και προσθέτουμε και τα μακαρόνια μας.
Δείτε ακόμα Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα τόνου
Βράζουμε τα μακαρόνια μέσα στο μείγμα μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 5 λεπτά πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.
Tips για την Κοκκινιστή μακαρονάδα με μανιτάρια και πιπεριές
Αν χρειαστεί επιπλέον νερό το φαγητό για να βράσουν τα μακαρόνια προσθέτουμε μόνο ζεστό νερό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Giannis Artemis Peteinarakis
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr