Συνταγή για κοκκινιστό μοσχαράκι με δεμένη σάλτσα ντομάτας που μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μακαρόνια, ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή και πουρέ, από τον Γιώργο Ζώλη, σκέτο λουκούμι, για το μεσημεριανό μας.
- Μοσχάρι 1500 γραμμάρια (ελιά ή σπάλα ή κιλότο ή χτένι)
- ελαιολαδο 100 ml
- κρεμμυδι 2 ψιλοκομμένα
- καρότο 2-3 σε κύβους
- πιπεριά 1 σε κύβους
- σκορδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένο
- πελτές ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
- σάλτσα ντομάτας 200 ml
- κρασι 1/3 ποτήρι κόκκινο
- νερό 1 ποτήρι ζεστό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα Κατά βούληση
Υλικά
Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες και πατάτες
Το μοσχάρι είναι από τα πιο ποιοτικά κρέατα και πολύ συχνά το χρησιμοποιούμε για το φαγητό όλης της οικογένειας. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε ένα φαγητό που μοσχοβολάει μανούλα. Κοκκινιστό μοσχάρι με δεμένη σάλτσα ντομάτας, τόσο μαλακό που λιώνει στο πιρούνι. Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοκκινιστό μοσχάρι με δεμένη σάλτσα:
Μερίδες 5 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 20λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 2 ώρες και 30 λεπτά
Θερμίδες 1003 kcal
Συνολικός χρόνος 2 ώρες και 50 λεπτά
Εκτέλεση για το κοκκινιστό μοσχάρι με δεμένη σάλτσα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού. Προσθέτουμε το κρέας στο τηγάνι και το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από τη κάθε μεριά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια, τη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια και σοτάρουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 περίπου λεπτά.
Μεταφέρουμε το κρέας πίσω στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε πάπρικα. Ανακατεύουμε λίγο. Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί. Περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε.
Βραστό μοσχάρι με καρότα και πατάτες
Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για δύο με δυόμιση ώρες.
Δείτε το βίντεο της συνταγής:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15