Συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με φασολάκια στην κατσαρόλα. Ένα καλοκαιρινό λαδερό φαγητό που θα το απολαύσετε με ένα κομμάτι φέτα και μπόλικο ψωμί .
- Μοσχάρι Περίπου 1 κιλό κομμένο σε κομμάτια
- φασολακια Περίπου 1 κιλό φρέσκα
- ελαιολαδο 1 κούπα
- κρεμμυδι 2 ψιλοκομμένα
- σκορδο 2 σκελίδες (ολόκληρες)
- μαιντανος Λίγο ψιλοκομμένο
- ντοματα 4-5 τριμμένες στον τρίφτη
- ξύδι 1 κ.σ.
- ζαχαρη 1/2 κ.γ.
- πάπρικα 1/2 κ.γ. γλυκιά
- πιπεριά 1 κ.γ. πάστα κόκκινης (σπιτική)
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πελτές ντομάτας 1 κ.σ.
Υλικά
Έχετε δοκιμάσει ποτέ φασολάκια με μοσχαρίσιο κρέας; Ήρθε ο καιρός να το κάνετε διότι η γεύση αυτού του φαγητού θα σας ξετρελάνει.
Όλοι μας έχουμε φάει κοκκινιστά φασολάκια στην κατσαρόλα. Όλοι μας έχουμε φάει κοκκινιστό μοσχάρι στην κατσαρόλα ή και στο ταψί. Αυτό που δεν έχουμε φάει όλοι μας είναι κοκκινιστό μοσχάρι με φασολάκια στη κατσαρολα ή στο ταψί . Ένα υπέροχο λαδερό φαγητό που συνδυάζει δύο αγαπημένες ελληνικές συνταγές.
Αν σας αρέσουν τα φασολάκια και το μοσχάρι δεν βρίσκουμε τον λόγο να μην δοκιμάσετε αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή. Είναι ένας πολύ θρεπτικός και πρωτότυπος συνδυασμός λαχανικών και κρέατος που έχει ενθουσιάσει οποιοδήποτε τον δοκιμάστε.
Δείτε ακόμα Σιδηρόδρομος μοσχαρίσιος στην λαδόκολλα με βουτυράτες πατάτες
Αν φτιάξετε αυτήν την συνταγή, θα τρώτε αυτό το συγκλονιστικό φαγάκι μία φορά την εβδομάδα έστω.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Κοκκινιστό μοσχάρι με φασολάκια στη κατσαρόλα:
Εκτέλεση
Στην αρχή σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κομμάτια του μοσχαριού από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε έπειτα την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, το ξύδι, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, την γλυκιά πάπρικα, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και τον πελτέ πιπεριάς, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας.
Αφού μαλακώσει λίγο το κρέας, ρίχνουμε τα φασολάκια, τα οποία τα έχουμε καθαρίσει από τις κλωστές και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει και το σβήνουμε όταν το φαγητό μείνει μόνο με το λάδι του.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr