Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτες και όλα τα μυστικά της γιαγιάς από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Φτιάξτε αυτό το κοκκινιστό μοσχάρι για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Νόστιμη συνταγή και για παιδιά.
Κοκκινιστό μοσχάρι με φασολάκια στη κατσαρόλα
Το κοκκινιστό μοσχάρι είναι από τα πιο διαδεδομένα πιάτα στην Ελλάδα και αφού το μοσχάρι είναι από τα πιο υγιεινά και ποιοτικά κρέατα, είναι μία πρώτης τάξεως επιλογή και για παιδιά. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε το πιο καλομαγειρεμένο κοκκινιστό μοσχαράκι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κοκκινιστό μοσχάρι με τα μυστικά της γιαγιάς:
English
1 kg of beef shank
salt
100 g olive oil
1 medium onion finely chopped
1 clove of garlic minced
black pepper
1 tsp thyme
100 ml red wine
500 ml of water
500 g tomato sauce
1 cube of beef stock
2 bay leaves
Salt the beef shank and mix. Put a pressure cooker or pot on high heat, add the olive oil and saute the meat until it takes on color. Add the onion, garlic and saute for another 1′. Add black pepper, thyme and mix.
Extinguish with the wine and wait 2′-3′ until it evaporates completely. Add the water, tomato sauce, beef stock cube, bay leaves and mix. Cover with the lid of the pressure cooker and wait until the second line of the valve rises.
As soon as it rises, lower the heat and let it simmer for about 45′. If you don’t have a pressure cooker, you will cover the pot with lid and simmer for about 2 hours. Drop the temperature of the kettle with the help of water to remove the air. Serve with mash or rice and enjoy.
Εκτέλεση
Αλατίζουμε το μοσχαρίσιο ποντίκι και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια χύτρα ταχύτητας ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, πρόσθεσε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Ρίχνουμε μαυροπίπερο, το θυμάρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2′-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το νερό, τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο βοδινό, τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.
Καπακώνουμε με το καπάκι της χύτρας και περιμένουμε μέχρι να σηκωθεί η δεύτερη γραμμή της βαλβίδας. Μόλις σηκωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά.
Κοκκινιστό μοσχάρι με δεμένη σάλτσα
Αν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητας θα καπακώσουμε την κατσαρόλα και θα σιγοβράσουμε για περίπου 2 ώρες. Ρίχνουμε τη θερμοκρασία της χύτρας με τη βοήθεια του νερού ώστε να φύγει ο αέρας. Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι και απολαμβάνουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος