Συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού στο πυρέξ για ορεκτικό στο Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για μεσημεριανό για όλη την οικογένεια. Μαμαδίστικη, πανεύκολη και ξεχωριστή συνταγή για λαχανοντολμάδες,
από τη φίλη μας Aggeliki Antonopoulou.
- λαχανο 1 μέτριο
Υλικά
- κιμάς ανάμεικτος 1 κιλό (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
- κρεμμυδι 2 στο μούλτι
- σκορδο 1 σκελίδα τριμμένο
- ρυζι 1/2 κούπα Καρολίνα
- μπούκοβο 1 κουταλιά της σούπας γλυκό
- κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη
- ελαιολαδο 2 σφηνάκια
- κρασι 1 σφηνάκι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τη γέμιση
- σάλτσα ντομάτας 400 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- σκορδο 1 πρέζα σκόνη
- μπούκοβο 1 πρέζα γλυκό
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Για τη κόκκινη σάλτσα
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι 2%
- λεμονι Χυμός από 1/2
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο
Πεντανόστιμοι κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες της μαμάς, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Για όσο καιρό έχουμε ακόμη τα λάχανα, αξίζει να τους δοκιμάσουμε. Αυτή η δροσερή σάλτσα γιαουρτιού είναι το κάτι άλλο και απογειώνει τη συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες με σάλτσα γιαουρτιού:
Εκτέλεση για τους κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες με σάλτσα γιαουρτιού
Αρχικά βράζουμε το λάχανο και αφαιρούμε ένα ένα τα φύλλα του. Κόβουμε το χοντρό, λευκό μέρος και αφήνουμε στην άκρη να σουρώνει για να το γεμίσουμε μετά. Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, τα κρεμμύδια τα οποία τα έχουμε περάσει από το μούλτι, το τριμμένο σκόρδο, το ρύζι Καρολίνα, το γλυκό μπούκοβο και το κύμινο.
Επίσης προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο και το κρασί. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και πλάθουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε με τον κιμά το κάθε φύλλο λάχανου και τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες σφιχτά.
Τους τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης και λίγη σκόνη σκόρδου, γλυκό μπούκοβο, τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο και λίγο νεράκι.
Λαχανοντολμάδες στη γάστρα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος