Μπορειτε να βαλετε ο,τι γεμιση θελετε εσεις και τραβαει η ορεξη σας!Αυτα τα κρουασάν που είναι σαν τριφφυλάκια
Ειναι πολυ αφρατα νοστιμα και εντυπωσιακα!
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζανι λαδι
1 φλυτζανι γιαουρτι
1 φλυτζανι γαλα
1 φακ ξηρη μαγια
1 κουταλι της σουπας ζαχαρη
1 κουταλακι του γλυκου αλατι
2 αυγα ,το 1 για αλειμμα
παπαρουνοσπορο
αλευρι οσο σηκωσει .Περιπου 5 με 6 φλυτζανια
ΓΕΜΙΣΗ
Φετα ,ανθοτυρο και μαιντανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη ριχνω τη μαγια ,τη ζαχαρη ,το γαλα ,λιγο αλευρι και ανακατευω!
Προσθετω το γιαουρτι ,το αυγο και συνεχιζω το ανακατεμα !
Σιγα σιγα ριχνω το αλευρι με το αλατι και ζημωνω μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη!
Αφηνω το ζυμαρι μου να διπλασιαστει!
Αφου διπλασιαστει κανω 16 μικρα μπαλακια σαν μανταρινια!
Ανοιγω με το χερι μου ενα μπαλακι !,
Βαζω ενα κουταλακι μειγμα απο ανθοτυρο ,φετα και μαιντανο στο κεντρο της ζυμης !
Κλεινω τη ζυμη και το ανοιγμα το βαζω απο κατω!
Το παταω με το χερι μου ,κοβω με τον κοφτη μου και κανω ενα το τριφυλλακι!
Αλειφω τα τριφυλλακια με αυγο ,στολιζω στη μεση με παπαρουνοσπορο και τα αφηνω παλι να διπλασιαστουν!
Ψηνω στους 180 β για 25 με 30 λ!
Από την αγαπημένη μου Σοφία Καρά