Κολιαρούδια τηγανιτά. Μικροί κολιοί ή αλλιώς κολιαρούδια τηγανιτά. Ο τέλειος καλοκαιρινός μεζές.
- κολιοί 1 κιλό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350-400 γραμμάρια
Υλικά
- ηλιέλαιο 300 γραμμάρια περίπου
Για το τηγάνισμα
Σήμερα σας έχουμε τον τέλειο καλοκαιρινό μεζέ και όχι μόνο. Κολιαρούδια τηγανιτά βουτηγμένα στο αλεύρι και σερβιρισμένα με χυμό λεμονιού ή ξύδι. Είναι πεντανόστιμα, τρυφερά και δεν έχουν πολλά κόκαλα. Είναι υπέροχα και μπορείτε να τα φτιάξετε για μεζέ ή και για κυρίως γεύμα.
Με μία χωριάτικη σαλάτα και μία παγωμένη μπύρα, αυτά τα κολιαρούδια είναι ο τέλειος καλοκαιρινός μεζές. Εμάς μας άνοιξε ήδη η όρεξη και αξίζει να τα δοκιμάσετε. Μπορείτε να τα φτιάξετε βέβαια όλον τον χρόνο αλλά το Καλοκαίρι είναι το κάτι άλλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κολιαρούδια τηγανιτά:
Εκτέλεση για τα Κολιαρούδια τηγανιτά
Αρχικά παίρνουμε τα κολιαρούδια από τον ψαρά καθαρισμένα καλά. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει και ξεκινάμε να βουτάμε τα ψάρια μας στο αλεύρι από όλες τις πλευρές. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια. Απολαμβάνουμε με λεμόνι ή ξύδι.
Δείτε ακόμα Γαύρος με κουρκουτι!!!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr