Μια διαφορετική συνταγή για κολοκυθάκια που θα λατρέψετε! Γίνονται στη γάστρα πολύ ζουμερά και κρατάνε όλες τις μυρωδιές! Δοκιμάστε τα και πείτε μας μετά πως έγιναν..
- κολοκυθάκια 12 με 14
- μαιντανος λίγο
- άνηθος μια χούφτα περίπου
- κρεμμυδι 1 μεγάλο χοντροκομμένο
- δυοσμος 5-6 φιλαράκια η μισό κουταλάκι ξερό
- ρυζι 12 κουταλάκια του γλυκού Καρολίνα
- κιμάς 300 γραμ σπάλα
- καρότο 2 τριμμένα (+2 σε ροδελες)
- πατατες 2 κυδωνατες για την γαστρα
- άνηθος λιγο ψιλοκομμενο (πάνω από τα γεμιστά)
- αλατι
- πιπέρι
- ελαιολαδο 1 ποτήρι
Υλικά
- λεμονι τον χυμό από 3
- αυγα 3
- κορν φλαουρ 1 κουταλάκι
- λίγο ζουμί από το φαγητό
Για το αυγολέμονο
Eκτέλεση
πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα ανοίγουμε κρατώντας καπάκια από αυτά!!!
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και κάνουμε ένα μείγμα αφράτο.
Αν δείτε ότι η γέμιση είναι σφιχτή βάζετε λίγο νεράκι να μαλακώσει και γεμίζετε!!!
σε μια γαστρα τα στρώνετε δίπλα δίπλα.
Ρίχνετε και από πάνω μπόλικο πιπεράκι αλάτι και ελαιόλαδο.
2 ποτήρια βραστό νεράκι και τα βράζετε στον φουρνο στην αρχη στους 200 και μετα στους 180 !!!
όταν είναι έτοιμα στύβετε τα λεμόνια και στον χυμό τους ρίχνετε το κορν φλαουρ.
Ξεχωρίζετε τ’ αβγά και χτυπάτε πρώτα το ασπράδι και μετά ρίχνετε και τους κρόκους στην συνέχεια το λεμόνι.
Στο τέλος όσο περισσότερο ζουμάκι μπορείτε από την γαστρα που μέχρι εκείνη την στιγμή θα την έχετε στον φουρνο!!!
Όταν είναι έτοιμο το αυγολέμονο αποσύρετε από την φωτιά το περιχύνετε και κουνάτε την γάστρα κυκλικά να πάει παντού το αυγολέμονο!!!
καλή σας όρεξη!!!
Από την αγαπημένη μας Γιαγια Μαίρη Εν Δράση