Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι χωρίς κιμά, ορφανά. Μία παραδοσιακή συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια, νηστίσιμη, με καρότα και πατάτες και πράσο. Ένα πεντανόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, είτε νηστεύετε είτε όχι!
Εκτέλεση
( για 10 τεμ)
Περνούμε τα κολοκυθιά τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το μέσα μέρος το οποίο τρίβουμε και το βάζουμε στη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο τρίβουμε το ένα καρότο βάζουμε 10 κουταλιές ρύζι, λίγο άνηθο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λάδι, το μέσα μέρος του κολοκυθιού και τα γεμίζουμε τα στήνουμε όρθια σε κατσαρόλα βάζουμε νερό πάνω από τη μέση και κόβουμε την πατάτα και το άλλο καρότο και βράζουμε 45 λεπτά.
Αν τα θέλουμε νηστίσιμα στο τέλος δένουμε με λίγο κορν φλαουρ
Αν πάλι τρώμε κρέας του ταιριάζει πολύ ο χοίρινος κιμάς και προσθέτουμε λίγο μια χούφτα στη γέμιση και στο τέλος κάνουμε αυγολέμονο με ένα αυγό και μισό λεμόνι.
Η συνταγή είναι της Βικη Αναματερου
Ειδήσεις σήμερα
- Ανάκληση ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ζάχαρη με κομμάτια πλαστικού
- Grand Hotel: Ο Χαραλάμπης και η Πελαγία αρραβωνιάζονται
- Τι είναι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος που προκάλεσε το ραγδαίο θάνατο του Δημήτρη Σούρα – Τα ύπουλα συμπτώματα
- Άγιος Έρωτας : Ο Πατήρ Νικόλαος παντρεύει Πέτρο και Χλόη
- Η καλύτερη συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο για το 2024