Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι χωρίς κιμά, ορφανά. Μία παραδοσιακή συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια, νηστίσιμη, με καρότα και πατάτες και πράσο. Ένα πεντανόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, είτε νηστεύετε είτε όχι!
Εκτέλεση
( για 10 τεμ)
Περνούμε τα κολοκυθιά τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το μέσα μέρος το οποίο τρίβουμε και το βάζουμε στη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο τρίβουμε το ένα καρότο βάζουμε 10 κουταλιές ρύζι, λίγο άνηθο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λάδι, το μέσα μέρος του κολοκυθιού και τα γεμίζουμε τα στήνουμε όρθια σε κατσαρόλα βάζουμε νερό πάνω από τη μέση και κόβουμε την πατάτα και το άλλο καρότο και βράζουμε 45 λεπτά.
Αν τα θέλουμε νηστίσιμα στο τέλος δένουμε με λίγο κορν φλαουρ
Αν πάλι τρώμε κρέας του ταιριάζει πολύ ο χοίρινος κιμάς και προσθέτουμε λίγο μια χούφτα στη γέμιση και στο τέλος κάνουμε αυγολέμονο με ένα αυγό και μισό λεμόνι.
Η συνταγή είναι της Βικη Αναματερου
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο