Για το μεσημεριανό μας φτιάξαμε την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή. κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο. Μία παραδοσιακή συνταγή με κολοκυθάκια που λιώνουν στο στόμα.
- κολοκυθάκια 20
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
- ρυζι 2 φλιτζάνια
- δυοσμος 2 κουταλάκια του γλυκού
- μαιντανος 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 3-4 φρέσκα
- ντοματα 1 σε κυβάκια
Για την γέμιση
- νερό 250 ml
- νερό 250 ml από τον ζωμό του φαγητού
- κορν φλαουρ 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- λεμονι Χυμό από 1
- αυγα 1
- κουρκουμας Μισό κουταλάκι του γλυκού
Για την σάλτσα αυγολέμονο
Κάθε Καλοκαίρι, η γιαγιά μας ή η μαμά μας, έφτιαχνε γεμιστά κολοκυθάκια με σάλτσα αυγολέμονο. Ένα μαμαδίστικο φαγάκι με υπέροχη γεύση και σκέτο γλύκισμα, ειδικά το Καλοκαίρι. Σήμερα λοιπόν είπαμε να τα φτιάξουμε κι εμείς.
Δείτε ακόμα Frittata με κολοκυθάκια, πιπεριές και φέτα
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα κολοκυθάκια μπορείς να τα φτιάξεις και για ορεκτικό σε γιορτινά τραπέζια και μπουφέδες. Τρώγονται τέλεια όμως και σαν κυρίως γεύμα τα μεσημέρια μετά την θάλασσα. Θα γλείψετε και τα πιάτα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση τα κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο
Εκτέλεση για τα κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να γίνει λευκός. Στην συνέχεια αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφού ο κιμάς γίνει ζεστός και όχι καυτός σε θερμοκρασία τον τοποθετούμε σε μία λεκάνη.
Στην ίδια λεκάνη προσθέτουμε το ρύζι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ντομάτα κομμένη σε κύβους. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, σκεπάζοντας το μείγμα με μία μεμβράνη.
Στην συνέχεια παίρνουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα ανοίγουμε από την πάνω μεριά. Αφαιρούμε τη σάρκα τους και γεμίζουμε το κάθε κολοκυθάκια με λίγη γέμιση. Τα βάζουμε στη σειρά, σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Βράζουμε για 45 λεπτά.
Δείτε ακόμα Κεφτεδάκια κοτόπουλο με κολοκυθάκια για κολατσιό στο ολοήμερο
Αφού είναι έτοιμα τα κολοκυθάκια ετοιμάζουμε την σάλτσα αυγολέμονου. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το κανονικό νερό, ζωμό από τα κολοκυθάκια που έβρασαν, το κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, το αυγό και τον κουρκουμά.
Αφού ζεσταθεί το μείγμα το χτυπάμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός έτσι ώστε να δέσει και να γίνει βελούδινο. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια και τα περιχύνουμε με την σάλτσα αυγολέμονου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος