Close
Κολοκύθια-με κιμά-συνταγή-

Συνταγή για Κολοκύθια με κιμά και μπεσαμέλ σαν παπουτσάκια για όσους δεν τρώνε τη μελιτζάνα. Ένα καλοκαιρινό λαδερό φαγητόπου μπορεί να σταθεί και σαν ορεκτικό σε τραπέζι.

 

Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

 

Τα παπουτσάκια είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά, τώρα που οι μελιτζάνες είναι σκέτο γλύκισμα. Όμως δεν είναι κακό να πειραματιζόμαστε. Γι’ αυτό και ήρθε η στιγμή να απολαύσετε κολοκυθάκια με κιμά ή διαφορετικά παπουτσάκια με κολοκυθάκια. Για να κάνετε μία αλλαγή ή σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η μελιτζάνα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κολοκυθάκια με κιμά:

 

Κολοκύθια-με κιμά-συνταγή-

Εκτέλεση για τα κολοκυθάκια με κιμά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα 2 κατά μήκος, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις χαράζουμε σε αρκετά σημεία σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς να σκίσουμε τη φλούδα.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω και τις ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ με τη φλούδα προς τα κάτω.

Με ένα κουτάλι πατάμε ελαφρά τη σάρκα ώστε να δημιουργήσουμε μία ‘’υποδοχή’’ για να μπει ο κιμάς. Τα βάζουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ξεκινάμε να σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.

 

Τα muffins του Καλοκαιριού: Αλμυρά κεκάκια με κολοκυθάκια

 

Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει ο κιμάς από ροζ γκρι. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας κονκασέ, λίγο νεράκι έτσι ώστε να βγει ζουμερός, την κανέλα, το γαρίφαλο, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Βράζουμε μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα και σβήνουμε την φωτιά. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τον κιμά και ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.  Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Προσθέτουμε το γάλα σε 5 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση μέχρι να προσθέσουμε την επόμενη. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα και βγουν οι πρώτες φουσκάλες αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

Frittata με κολοκυθάκια, πιπεριές και φέτα

 

Απλώνουμε την μπεσαμέλ με ένα κουτάλι πάνω στα κολοκυθάκια και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Από πάνω περιχύνουμε με όσο κιμά ή σάλτσα μας περίσσεψε. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Κολοκύθια-με κιμά-συνταγή-

Οι φωτογραφίες είναι από τη φίλη μας Souki Simeonidou

Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr