Close
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στο φούρνο

Για σήμερα σας έχουμε ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό .Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στο φούρνο! Υπέροχοι κολοκυθοανθοί γεμιστοί που θα απογειώσουν τον μπουφέ σας ή το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Αυτοί οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί με ρύζι, μυρωδικά και διάφορα λαχανικά είναι ένα πολύ ωραίο και μαμαδίστικο φαγάκι.

    Για το γαρνίρισμα

  • χυμός Από 2 λεμόνια

Μπορούμε να το φτιάξουμε για να εμπλουτίσουμε το μπουφέ μας, μπορούμε να το φτιάξουμε σαν ορεκτικό στα τραπέζια μας ή μπορούμε να το φάμε και σαν κυρίως γεύμα, αν έχουμε μία αδυναμία στα γεμιστά.

Δείτε ακόμα Υπέροχο λουλούδι με ντολμαδάκια από αμπελόφυλλα και ανθούς!

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να τρώμε ντολμαδάκια ή λαχανοντολμάδες, όμως η γεύση που έχουν οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί θα σας κάνει να ξεχάσετε τις παραπάνω συνταγές που αναφέραμε.

Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για την γέμιση

Στην αρχή πλένω, στραγγίζω και ψιλοκόβω τον δυόσμο, τον μάραθο, την πιπεριά Φλωρίνης, το τζίντζερ και τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια πλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια.

Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, τους σπόρους, το ρύζι και στο τέλος τα μυρωδικά μας και τα φρέσκα και τα ξερά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.

Εκτέλεση για τους κολοκυθοανθούς

Έχουμε πλύνει και έχουμε στραγγίσει καλά τους κολοκυθοανθούς μας. Ανοίγουμε προσεκτικά τους ανθούς και τους βάζουμε προσεκτικά μία κουταλιά της σούπας από την γέμιση σε κάθε ανθό. Τα κλείνουμε και τα αραδιάζουμε όμορφα σε ένα πυρέξ το οποίο προηγουμένως το έχουμε λαδώσει.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε τους ανθούς με το υπόλοιπο θυμάρι. Προσθέτουμε καυτό νερό μέχρι να σκεπάσουμε τους ανθούς και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να πάει παντού.

Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και από πάνω σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά. Αφού περάσουν τα 50 λεπτά, τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε για ακόμη 7-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στο φούρνο ολά τα Tips

Στα 40 λεπτά περίπου ελέγχουμε το νερό μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο. Αφού τα ξεφουρνίσουμε τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Περιμένουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία τους για να σερβίρουμε, έτσι ώστε να νιώσουμε τις γεύσεις. Στην συγκεκριμένη συνταγή έχουμε βάλει την μισή δόση υλικών για 30 κομμάτι περίπου.

Κολοκυθοανθοί_ γεμιστοί_ στο_ φούρνο_ Κολοκυθοανθοί_ γεμιστοί_ στο_ φούρνο_ Κολοκυθοανθοί_ γεμιστοί_ στο_ φούρνο_ Κολοκυθοανθοί_ γεμιστοί_ στο_ φούρνο_ Κολοκυθοανθοί_ γεμιστοί_ στο_ φούρνο_ Κολοκυθοανθοί_ γεμιστοί_ στο_ φούρνο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Margarita Kariwtou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr