Κολοκυθολούλουδα τηγανητά γεμιστά με κουρκούτι που μοσχοβολάνε Δοξάτο και Σάμο!!!
Την συνταγή την έμαθα από τη Σαμιώτισα γιαγιά μου
Περίπου για 15 λουλουδάκια:
Σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγά,αρκετή τριμμένη φέτα,αλάτι,πιπέρι,μπόλικο δυόσμος αποξηραμένο,ελάχιστο γάλα και αλεύρι λίγο λίγο,όσο πάρει, τόσο ώστε να βγει ένας σφιχτός χυλός.
Γεμίζουμε τα λουλουδάκια με το κουρκούτι,τυλίγουμε προσεχτικά με τα άνθη τους και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Αν βγάζουμε λίγα λίγα λουλούδια,μπορούμε να κρατάμε και το κουρκούτι σκεπασμένο στο ψυγείο,και να γεμίζουμε το πρωί.
Κλείνουμε και φυλάσσουμε σκεπασμένα με σελοφάν.
Έως τρεις με τέσσερις μέρες κρατούν άνετα τυλιγμένα.
τι υγρά βγάλουν στο πιάτο τα στραγγίζουμε.
Ένας εκπληκτικός μεζές που μυρίζει καλοκαίρι!!!
Pigi Staboulou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία