Κολοκυθολούλουδα τηγανητά γεμιστά με κουρκούτι που μοσχοβολάνε Δοξάτο και Σάμο!!!
Την συνταγή την έμαθα από τη Σαμιώτισα γιαγιά μου
Περίπου για 15 λουλουδάκια:
Σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγά,αρκετή τριμμένη φέτα,αλάτι,πιπέρι,μπόλικο δυόσμος αποξηραμένο,ελάχιστο γάλα και αλεύρι λίγο λίγο,όσο πάρει, τόσο ώστε να βγει ένας σφιχτός χυλός.
Γεμίζουμε τα λουλουδάκια με το κουρκούτι,τυλίγουμε προσεχτικά με τα άνθη τους και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Αν βγάζουμε λίγα λίγα λουλούδια,μπορούμε να κρατάμε και το κουρκούτι σκεπασμένο στο ψυγείο,και να γεμίζουμε το πρωί.
Κλείνουμε και φυλάσσουμε σκεπασμένα με σελοφάν.
Έως τρεις με τέσσερις μέρες κρατούν άνετα τυλιγμένα.
τι υγρά βγάλουν στο πιάτο τα στραγγίζουμε.
Ένας εκπληκτικός μεζές που μυρίζει καλοκαίρι!!!
Pigi Staboulou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές