Σήμερα θα φτιάξουμε Κολοκυθοπιτάκια με ζύμη Γιαουρτιού σαν Κουρού στον φούρνο! Ο Παναγιώτης Παπαδάκης αποφάσισε μέσα από την εκπομπή του στο Youtube Live Kitchen, να μοιραστεί μαζί μας μία υπέροχη συνταγή. Κολοκυθοπιτάκια με Ζύμη Γιαουρτιού Κουρού που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
- βουτυρο 200 γρ
- μπέικιν πάουντερ 20 γρ
- αλατι 1 κτγ
Υλικά
- κολοκυθάκια 2
- κρεμμυδι 1
- δυοσμος 3-4 φύλλα
- αλατι Λίγο
- ελαιολαδο Λίγο Εξαιρετικό παρθένο βιολογικό
- φέτα 200 γρ
Για την γέμιση
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 2 κτσ
Για το άλειμμα
Τα Κολοκυθοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού ,είναι ιδανικά για μπουφέ. Μπορούμε ακόμη και στο παιδικό πάρτι να τα φτιάξουμε, για να πείσουμε τα παιδιά μας και τους φίλους τους να φάνε κολοκυθάκια. Είναι πολύ αφράτα και πεντανόστιμα και σίγουρα αν τα φτιάξετε δεν θα μπορείτε να σταματήσετε μόνο στο ένα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
ENGLISH
Ingredients
350 g all purpose flour
200 g yoghurt
200 g butter
20 g baking powder
1 tsp salt
—————————————————–
2 zucchinis
1 onion
3-4 spearmint leaves
A little salt
Extra virgin olive oil bio
200 g Greek feta cheese
——————————————————-
1 egg
2 tbsp milk
Δείτε ακόμη Αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι με φέτα και τιπ για επαγγελματικό τηγάνισμα
GERMAN
Zutaten
350 g Allzweckmehl
200 g Joghurt
200 g Butter
20 g Backpulver
1 TL salz
————————————————
2 zucchini
1 Zwiebel
3-4 grune Minzblatter
Ein bisschen salz
Natives Olivenol extra bio
200 g Griechischer Feta
————————————————
1 Ei
2 EL Milch
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή και κόβουμε στον τρίφτη 2 κολοκυθάκια. Αφού τα τρίψουμε και τα δύο ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα στραγγίζουμε πολύ καλά για να φύγουν όλα τα υγρά τους. Συνεχίζουμε και ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Έπειτα αποσύρουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε 3-4 φύλλα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε και το τυρί φέτα και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε φτιάχνοντας την ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το βούτυρο που πρέπει να ναι σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι Γ.ο.χ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δείτε ακόμα Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο κουρού με 3 υλικά
Μετά ρίχνουμε το αλάτι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε για 15 λεπτά την ζύμη στο ψυγείο. Μετά από 15 λεπτά παίρνουμε την ζύμη και την ανοίγουμε σε πάχος περίπου 2-3 χιλιοστά και με ένα ποτήρι πατάμε την ζύμη για να βγουν τα στρογγυλά πιτάκια.
Στην συνέχεια παίρνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά βάζουμε ένα κτγ περίπου από την γέμιση το κλείνουμε και το πατάμε καλά με ένα πηρούνι στην άκρη για να μην ανοίξει.
Μόλις τα κάνουμε όλα τα αλείφουμε με αυγό και 2 κτσ γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 c Ανάλογα με το φούρνο. Μόλις ψηθούν τα πιτάκια μας έιναι έτοιμα να τα απολαύσουμε πεντανόστιμα που θα σας ξετρελάνουν. H Συνταγή βγάζει 28 κομμάτια. Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε αναλυτικά την συνταγή για Κολοκυθοπιτάκια με Ζύμη Γιαουρτιού Κουρού στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα