Συνταγή για καλοκαιρινές κολοκυθόπιτες στο τηγάνι τραγανές και εύκολες στις παρασκευή τους. Αυτες οι κολοκυθοτυρόπιτες είναι ιδανικές για απογευματινό και για το ταπεράκι της παραλίας.
- νερό 300 γραμμάρια
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1μιση κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 530 γραμμάρια
Υλικά
Δείτε ακόμα Αλμυρή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και αλεύρι ολικής
Λατρεύουμε τις κολοκυθόπιτες, ειδικά τα Καλοκαίρια. Μετά την παραλία λοιπόν ή και στην παραλία, μπορεί να θέλετε να τσιμπήσετε κάτι. Και αυτές οι νόστιμες και πανεύκολες κολοκυθόπιτες στο τηγάνι είναι για εσάς. Φτιάχνονται πανεύκολα και θα ξετρελαθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις κολοκυθόπιτες:
Εκτέλεση για τις κολοκυθόπιτες
Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας το ζυμάρι ταυτόχρονα. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί όσο φτιάχνουμε την γέμιση.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, την θρυμματισμένη φέτα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακά κρητικά κολοκυθοπιτάκια με χειροποίητο τραγανό φύλλο
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Γεμίζουμε το κάθε φύλλο με λίγη γέμιση και κλείνουμε σε φάκελο. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν καλά και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Giwrgos-Giwta Godzamanis
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια