Μία νόστιμη, καλοκαιρινή κολοκυθοτυρόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας με αφράτη γέμιση. Φτιάξτε την και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!
- φυλλο κρουστας 10-11
Υλικά
- κολοκυθάκια 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- κρεμμυδι 3-4 φρέσκα
- αυγα 2 μεσαία
- φέτα 250 γραμμάρια
- άνηθος 3 κουταλιές της σούπας
- δυοσμος 2 κουταλιές της σούπας
- Σιμιγδάλι ψιλό 2 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τώρα που τα κολοκυθάκια βρίσκονται στα καλύτερά τους και ξεχειλίζουν από γεύσεις και αρώματα είναι κρίμα να φτιάχνουμε συνεχώς τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές. Πόσα κολοκυθάκια γεμιστά και κολοκυθάκια τηγανιτά να φάμε οι άνθρωποι;
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας
Γι’ αυτό κα σήμερα θα σας δείξουμε την δική μας συνταγή για χορταστική, καλοκαιρινή κολοκυθοτυρόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας . Μας ήρθε η ιδέα να την δοκιμάσουμε, όταν μας έδωσαν κολοκυθάκια που δεν ξέραμε πως να τα φτιάξουμε και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο σε 2 μέρες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Κολοκυθοτυρόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας :
Εκτέλεση για την Κολοκυθοτυρόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας :
Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο μπολ για 15 λεπτά περίπου να βγάλουν τα ζουμιά τους. Στη συνέχεια με ένα τουλπάνι ή τούλι ή με τα χέρια, στύβουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια μας.
Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, την θρυμματισμένη φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλό σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί 28×32 εκατοστών και το λαδώνουμε καλά. Στρώνουμε στον πάτο το πρώτο φύλλο κρούστας, ίσιο. Το λαδώνουμε και από πάνω τοποθετούμε άλλα 3 φύλλα κρούστας ζαρώνοντάς τα απαλά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινή κολοκυθοτυρόπιτα
Από πάνω στρώνουμε την μισή γέμιση. Σε αυτό το σημείο από πάνω, αν η συσκευασία έχει 10 φύλλα τοποθετούμε 2 φύλλα ζαρωμένα. Αν περιέχει 11 φύλλα, τοποθετούμε 3 φύλλα ζαρωμένα. Ραντίζουμε και πάλι με ελαιόλαδο και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Τοποθετούμε άλλα 3 φύλλα ζαρωμένα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Γυρίζουμε το εξωτερικό φύλλο προς τα πάνω και λαδώνουμε. Τέλος σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και το κλείνουμε προς τα μέσα.
Ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψεκάζουμε με λίγο νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην τελευταία θέση κάτω κάτω, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Tips για την Κολοκυθοτυρόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας :
Το σουσάμι είναι προαιρετικό.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια