Συνταγή για κολοκυθοτυρόπιτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο. Με κίτρινη κολοκύθα, τυρί φέτα και χειροποίητο χωριάτικο φύλλο από τον Γιώργο Ζώλη.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- χυμός Από μισό λεμόνι
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 50 ml
- νερό 220 ml χλιαρό
Υλικά
Κολοκυθοτυρόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας
Κολοκυθοτυρόπιτα με την γλύκα της κολοκύθας και την αλμύρα της φέτας, για τον τέλειο συνδυασμό. Τα παιδιά μας την λατρεύουν και την ζητούν συνέχεια τόσο για το σχολείο όσο και για μεσημεριανό στο ολοήμερο. Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει την πιο πετυχημένη συνταγή για κολοκυθοτυρόπιτα με χωριάτικο σπιτικό φύλλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κολοκυθοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο:
Μερίδες 18 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Θερμίδες 272kcal
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, το νερό (χλιαρό), το ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Εκτέλεση για την γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί λίγο.
Προσθέτουμε στη συνέχεια αλάτι και πιπέρι. 3 λεπτά πριν κατεβάσουμε τη γέμιση από τη φωτιά προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα μπολ.
Εκτέλεση για την κολοκυθοτυρόπιτα
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορούμε και το στρώνουμε σε ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών, αφού πρώτα το έχουμε πασπαλίσει με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο το φύλλο, ανοίγουμε το δεύτερο ζυμάρι και το απλώνουμε κι αυτό στο ταψί.
Προσθέτουμε τη μισή από τη γέμιση, την απλώνουμε και προσθέτουμε από πάνω τη μισή από τη φέτα, σπασμένη με τα χέρια μας, να πάει παντού. Ανοίγουμε και απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο. Πασπαλίζουμε το φύλλο με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη γέμιση και την απλώνουμε. Από πάνω ρίχνουμε και την υπόλοιπη φέτα. Ανοίγουμε και τα δύο τελευταία φύλλα ζύμης και τα απλώνουμε στο ταψί, πασπαλίζοντάς τα με ελαιόλαδο. Κλείνουμε και σφραγίζουμε τις άκρες της ζύμης.
Κολοκυθοτυρόπιτα με τραχανά
Πασπαλίζουμε ελαιόλαδο, κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια και τη ψεκάζουμε με λίγο νερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου μία ώρα.
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μάνος ενημερώνει τον Κουράκο για την απαγωγή και η καταδίωξη αρχίζει
- Νεκρό το 3 χρονο παιδί μετά από πυροβολισμό στο Μαρκόπουλο
- Luxury Christmas decor: Ιδέες για πολυτελής διακόσμηση τα Φετινά Χριστούγεννα
- Άγιος Έρωτας : Η Θάλειας μοιάζει πλέον τελείως απρόβλεπτη και κάνεις δεν ξέρει το επόμενό της βήμα
- Grand Hotel : O Ιορδάνης βρίσκει ένα νεκρό στο κρεβάτι του