Κοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες στη λαδόκολλά που λιώνει στο στόμα και θα ξετρελάνει τους μερακλήδες! Για κρασάκι και μπυρίτσα, αυτό το κοντοσούβλι θα γίνει ο τέλειος μεζές αλλά και το κυρίως πιάτο σε κάθε γιορτινό τραπέζι αλλά και την Κυριακή!
Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο κοντοσούβλι και σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας. Ετοιμάσαμε για εσάς ένα απίστευτα εύκολο κοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες καλύτερο και απο το ψητοπωλείο της γειτονιάς σας .
Είναι τρυφερό, αρωματισμένο και ζουμερό, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε καλομαγειρεμένο κοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες για να απογειώσουμε την απόλαυση. Μπορείτε να φτιάξετε τις πατάτες και τηγανιτές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τοΚοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες στην λαδόκολλα
Εκτέλεση για το κοντοσούβλι
Αρχικά μαρινάρουμε το χοιρινό μας κρέας, το οποίο έχουμε ζητήσει από τον χασάπη να το κόψει σε κομμάτια χωρίς κόκκαλα. Το μαρινάρουμε λοιπόν σε μία λεκάνη μαζί με το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την καπνιστή πάπρικα. Το αφήνουμε εκεί τουλάχιστον για ένα βράδυ.
Δείτε ακόμα Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα με πατάτες
Το επόμενο πρωί, παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκι και περνάμε εναλλάξ σε κάθε ξυλάκι ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι ντομάτα, ένα κομμάτι πιπεριά και ένα κομμάτι γραβιέρα. Το κρέας θέλουμε να είναι ενδιάμεσα από τα λαχανικά και το τυρί.
Εκτέλεση για τις πατάτες
Καθαρίζουμε από τα φλούδια τους τις πατάτες μας και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις μαρινάρουμε με σκόρδο κομμένο σε φετούλες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, καπνιστή πάπρικα, μουστάρδα που την αλείφουμε με τα χέρια μας να πάει παντού και χυμό λεμονιού. Στο τέλος βάζουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση για το Κοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες στην λαδόκολλα
Μεταφέρουμε τις μαριναρισμένες μας πατάτες σε μία γάστρα με λαδόκολλα. Από πάνω τοποθετούμε τα σουβλάκια με το κοντοσούβλι και διπλώνουμε και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. 10 λεπτά πριν γίνει. ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει χρώμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15