Κοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες στη λαδόκολλά που λιώνει στο στόμα και θα ξετρελάνει τους μερακλήδες! Για κρασάκι και μπυρίτσα, αυτό το κοντοσούβλι θα γίνει ο τέλειος μεζές αλλά και το κυρίως πιάτο σε κάθε γιορτινό τραπέζι αλλά και την Κυριακή!
Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο κοντοσούβλι και σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας. Ετοιμάσαμε για εσάς ένα απίστευτα εύκολο κοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες καλύτερο και απο το ψητοπωλείο της γειτονιάς σας .
Είναι τρυφερό, αρωματισμένο και ζουμερό, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε καλομαγειρεμένο κοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες για να απογειώσουμε την απόλαυση. Μπορείτε να φτιάξετε τις πατάτες και τηγανιτές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τοΚοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες στην λαδόκολλα
Εκτέλεση για το κοντοσούβλι
Αρχικά μαρινάρουμε το χοιρινό μας κρέας, το οποίο έχουμε ζητήσει από τον χασάπη να το κόψει σε κομμάτια χωρίς κόκκαλα. Το μαρινάρουμε λοιπόν σε μία λεκάνη μαζί με το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την καπνιστή πάπρικα. Το αφήνουμε εκεί τουλάχιστον για ένα βράδυ.
Δείτε ακόμα Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα με πατάτες
Το επόμενο πρωί, παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκι και περνάμε εναλλάξ σε κάθε ξυλάκι ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι ντομάτα, ένα κομμάτι πιπεριά και ένα κομμάτι γραβιέρα. Το κρέας θέλουμε να είναι ενδιάμεσα από τα λαχανικά και το τυρί.
Εκτέλεση για τις πατάτες
Καθαρίζουμε από τα φλούδια τους τις πατάτες μας και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις μαρινάρουμε με σκόρδο κομμένο σε φετούλες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, καπνιστή πάπρικα, μουστάρδα που την αλείφουμε με τα χέρια μας να πάει παντού και χυμό λεμονιού. Στο τέλος βάζουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση για το Κοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες στην λαδόκολλα
Μεταφέρουμε τις μαριναρισμένες μας πατάτες σε μία γάστρα με λαδόκολλα. Από πάνω τοποθετούμε τα σουβλάκια με το κοντοσούβλι και διπλώνουμε και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. 10 λεπτά πριν γίνει. ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει χρώμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη