Close

Κινέζικο για μεσημεριανό: Μπουτάκια κοτόπουλο με πάνκο και spring roles

Κινέζικο- για- μεσημεριανό-: Μ-πουτάκια- κοτόπουλο- με πάνκο και spring roles

Κινέζικο για μεσημεριανό: Μπουτάκια κοτόπουλο με πάνκο και spring roles.   Spring roles λαχανικών και Μπουτάκια κοτόπουλο  με πάνκο και μπαχαρικά για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

Σήμερα οι συνταγές μας έχουν ασιάτικο αέρα. Θα φτιάξουμε πεντανόστιμα Μπουτάκια κοτόπουλο με πάνκο και spring roles με φύλλο ρυζιού και θα τα συνοδεύσουμε με κοπανάκια, δηλαδή μπουτάκια κοτόπουλου, μαριναρισμένα με πάνκο, σάλτσα σόγιας, μπαλσάμικο και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Πρόκειται για ασιάτικες γεύσεις που είναι πανεύκολες και πολύ κοντά στα ελληνικά πρότυπα. Το πάνκο είναι η αντίστοιχη ελληνική φρυγανιά…της Ασίας. Αν λοιπόν ψάχνετε κάτι ιδιαίτερο, για το Κυριακάτικο τραπέζι και το επίσημο μπουφέ, αυτές οι συνταγές θα σας ξετρελάνουν.

Δείτε τις εκτελέσεις για το Κινέζικο για μεσημεριανό: Μπουτάκια κοτόπουλο με πάνκο και spring roles

Κινέζικο -για -μεσημεριανό-: Μπουτάκια- κοτόπουλο- με- πάνκο- και- spring- roles-

Εκτέλεση για τα spring roles λαχανικών

Στην αρχή ψιλοκόβουμε το λάχανο στο μαντολίνο. Επίσης κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα καρότα, την πιπεριά Φλωρίνης και το πράσο. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το σησαμέλαιο και προσθέτουμε τα λαχανικά μας μαζί με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τριμμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Δείτε ακόμα Κοτόπουλο πανέ σε λαχταριστή σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας

Στο τέλος προσθέτουμε την σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Παίρνουμε τα φύλλα ρυζιού, τα γυρίζουμε έτσι ώστε να φαίνεται το σχήμα του ρόμβου και γεμίζουμε από την μεριά της μίας γωνίας.

Ρολάρουμε, κλείνουμε από τα πλάγια έτσι ώστε να εγκλωβίσουμε την γέμιση και με λίγο νερό κολλάμε τις άκρες. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να χρυσαφίσουν.

Κινέζικο -για -μεσημεριανό-: Μπουτάκια- κοτόπουλο- με- πάνκο- και- spring- roles-

Εκτέλεση για το Κινέζικο για μεσημεριανό: Μπουτάκια κοτόπουλο με πάνκο και spring roles

Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το αλάτι, την πάπρικα, την κρέμα μπαλσάμικου, το πιπέρι και την σκόνη σκόρδου. Τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μιάμιση ώρα.

Κινέζικο -για -μεσημεριανό-: Μπουτάκια- κοτόπουλο- με- πάνκο- και- spring- roles-

Περνάμε το κοτόπουλο από την μαρινάδα μέσα στην γαλέτα (πάνκο) και βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 50-60 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και θυμάρι.

Κινέζικο -για -μεσημεριανό-: Μπουτάκια- κοτόπουλο- με- πάνκο- και- spring- roles-

Tips για το Κινέζικο για μεσημεριανό: Μπουτάκια κοτόπουλο με πάνκο και spring roles

Μπορούμε τα spring roles να τα κάνουμε και ψητά στον φούρνο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ελαφρύ λάδι μας αρέσει για τα spring roles.

Φύλλα ρυζιού και πάνκο θα βρείτε εύκολα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ!!! Το πάνκο είναι τρίμμα ψωμιού αποξηραμένο το οποίο δίνει ένα απίστευτα τραγανό αποτέλεσμα στο πανάρισμα του κρέατος, σαν την φρυγανιά. Η σκόνη σκόρδου στα κοπανάκια είναι προαιρετική.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr