Κορεάτικα σκορδόψωμα, αρωματικά με τυρί κρέμα, θυμάρι και μαϊντανό. Ατομικά ψωμάκια βουτηγμένα σε μείγμα σκόρδου και πασπαλισμένα με τυρί. Γίνονται πεντανόστιμα, μαλακά και πολύ αρωματικά!
- αλευρι 700 γρ
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι μισό κσ
- ζαχαρη 2 κσ
- γιαουρτι Μισό κασέ
- σπορέλαιο 200 μλ
- νερό όσο πάρει να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι
Υλικά για το ψωμάκι
- σχοινόπρασο
- μαιντανος
- αυγα 5 καλά χτυπημένα με το συρμα
- βουτυρο 200 γρ λιωμένο Όχι καυτο
- γάλα Λίγο για να σπασει το άρωμα του αυγού.
- αλατι
- πιπέρι
- σκορδο 5 σκελίδες λιωμενες
- θυμάρι Λίγο
Υλικά για το μείγμα
- παρμεζανα τριμμένη
- τυρί κρέμα λίγο
Για πασπάλισμα
Φτιάξτε τα σαν κολατσιό για την οικογένεια, αλλά και σαν συνοδευτικό σε γιορτές, επίσημα και γιορτινά τραπέζια.
Αν βαριέστε να κάνετε ψωμάκια μόνοι σας, μπορείτε να πάρετε απο το φούρνο ψωμάκια για χάμπουργκερ η μαργαρίτα.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το μείγμα
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τα πάντα εκτός από το τυρί για πασπάλισμα και το τυρί Φιλαδέλφεια. Κάνουμε κάλο ανακάτεμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1 με 2 ώρες να δέσουν τα αρώματα.
Φτιάχνουμε τα ψωμάκια
Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να φουσκώσει. Μετά το κόβουμε σε 8 με 9 μπάλες. Τα αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και το ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
Τέλος τα κορεάτικα σκορδόψωμα
Κόβουμε μέχρι τη μέση σχεδόν τα ψωμάκια, στα δύο σε σχήμα σταυρού. Σε κάθε κενό βάζουμε μια ποσότητα τυρί Φιλαδέλφεια. Έπειτα παίρνουμε ένα ένα ψωμάκι και το βουτάμε όλο στο μείγμα να πάει παντού. Γυρνάμε από την ανάποδη το ψωμάκι να φύγουν τα πολλά υγρά και το βάζουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και το ψήνουμε στους 150 με 160 βαθμούς μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να γίνει λίγο τραγανό επάνω. Όταν βγουν, βάζουμε λίγο τυρί Φιλαδέλφεια στο κέντρο και το πασπαλίζουμε με σκινοπρασο.
Αν σας περισσέψει μείγμα σε ένα τηγανάκι λίγο λίγο το κάνετε σαν κρέπα και δεν πάει χαμένο. Και βάζετε μπεϊκον και τυρί.
Συνταγη φωτογραφίες απο την Κυριακη Αθανασακη