Korjiki: Συνταγή για ρώσικα cookies!Μία υπέροχη συνταγή για ρωσικά cookies με το όνομα Korjiki θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Τα Korjiki αξίζει να τα δοκιμάσετε γιατί στην Ρωσία αγαπιούνται πολύ και αυτό διότι είναι πολύ αφράτα και νόστιμα. Στην Ελλάδα τα Korjiki δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα αλλά ήρθε ο καιρός να τα μάθουμε κι εμείς.
- αυγα 5
- ζαχαρη 1 1/2 φλιτζάνι
- βανίλια 2
- λεμονι Κατά βούληση ξύσμα από
- αλατι 1κγ
- βουτυρο 250γρ
- γιαουρτι 400 γρ απλό
- μπέικιν πάουντερ 2 φακελάκια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/5 και λίγο παραπάνω
Υλικά
- αυγα 2 κρόκους
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Τα νηστισιμα cookies της Σόφης που τρελάναν το διαδυκτιο
Τα Korjiki φτιάχνονται πανεύκολα και έχουν πολύ απλά υλικά. Μπορεί να είναι ρωσική συνταγή όμως βρίσκεται πολύ κοντά στις ελληνικές γεύσεις και είναι από τα υγιεινά γλυκά. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε Korjiki και να τα απολαύσετε εσείς και τα παιδιά σας! Θα τα λατρέψουν. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για να αφρατέψουν και ρίχνουμε το βούτυρο. Το χτυπάμε κι αυτό πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το γιαούρτι. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ.
Θέλουμε η ζύμη να κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά και όταν περάσει αυτός ο χρόνος, το κόβουμε σε μπάλες που έχουν μέγεθος σαν ένα ροδάκινο.
Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο και με αλευρωμένα χέρια πατάμε και ανοίγουμε όσο ένα πιατάκι γλυκού με πάχος 1 εκ. τα ζυμάρια μας. Τα αλείφουμε ένα ένα με το χτυπημένο κρόκο και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια. Ψήνουμε στην λαδόκολλα στις 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, σχάρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν.
Tips
Για τα σχέδια της φωτογραφίας, βουτάμε το πιρούνι στο κακάο και στην συνέχεια χαράζουμε τα cookies μας. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μετράμε τα υλικά με φλιτζάνι 300 γρ. Μπορούμε να κάνουμε μισή δόση. Τα υλικά της συγκεκριμένης συνταγής αντιστοιχούν σε 10 Korjiki.
Μπορούμε να τα απολαύσουμε με γάλα, σταφύλια ή καφέ. Αντί για ξύσμα λεμονιού μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού. Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε βιτάμ. Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας ‘Αννα Αννούλα
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr