Συνταγή για Τούρτα κορμός μήλου και κανέλας. Μία εξαιρετική τούρτα σε σχήμα κορμού μου είναι γεμάτη αρώματα μήλου και κανέλας.
- χυμός 1000 ml μήλου
- μηλα 2 μέτρια καθαρισμένα σε κυβάκια
- καστανή ζάχαρη 3 κ.σ.
- κορν φλαουρ 2 κ.γ.
- κανελά Κατά βούληση σε σκόνη
Υλικά
- αυγα 5
- ζαχαρη 3/4 φλ.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 φλιτζάνι
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
- κονιάκ 2 κ.σ.
Για το παντεσπάνι
- τυρί κρέμα 1 συσκευασία
- βουτυρο 100 γρμ
- ζάχαρη άχνη Μισή κούπα
- βανίλια 1/2
Για την κρέμα
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για την διακόσμηση
Θέλετε μία ξεχωριστή τούρτα και σε γεύση και σε άρωμα για τα γενέθλια του δικού σας ανθρώπου; Τότε μπορείτε να φτιάξετε μία σπιτική και λαχταριστή τούρτα με άρωμα Φθινοπώρου. Θα φτιάξουμε μία τούρτα σε σχήμα κορμού με σάλτσα μήλου, σπιτικό παντεσπάνι και κρέμα Φιλαδέλφεια.
Είναι μία εξαιρετική τούρτα με γλυκόξινη και ελαφριά γεύση που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Έχει ξεχωριστό σχήμα κορμού και μπορείτε φυσικά να την φτιάξετε και να την απολαύσετε χωρίς αναγκαστικά να πλησιάζουν κάποια γενέθλια.
Δείτε την εκτέλεση για τον Κορμός μήλου και κανέλας:
Εκτέλεση για την σάλτσα μήλου
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό μήλου, τους κύβους μήλου και την ζάχαρη. Βράζουμε τα υλικά μας για 10 λεπτά. Στην συνέχεια διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο μείγμα με το μήλο.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα μας. Βάζουμε την σάλτσα μήλου στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα μας για 7-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του το οποίο το έχουμε κοσκινίσει δύο φορές και το κονιάκ. Ανακατεύουμε το μείγμα με μία σπάτουλα, προσεκτικά για να μην χάσουν τα αυγά τον αέρα τους.
Στην συνέχεια βουτυρώνουμε πολύ καλά την λαμαρίνα μας και στρώνουμε στην λαμαρίνα λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε και την λαδόκολλα ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα στην λαμαρίνα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα. Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 200 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά.
Απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τουμπάρουμε το παντεσπάνι όσο είναι ζεστό στην λαδόκολλα με την ζάχαρη και αφαιρούμε την λαδόκολλα του ταψιού. Ραντίζουμε το παντεσπάνι με λίγο ρούμι και ελάχιστον σιρόπι.
Δείτε ακόμα Απλός κορμός με σαντιγί και επικάλυψη σοκολάτας
Απλώνουμε μιάμιση κούπα σάλτσα μήλου που έχει παγώσει και με την βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε τις άκρες και το αφήνουμε τυλιγμένο για να διατηρήσει το σχήμα του.
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και στην συνέχεια διακοσμούμε τον κορμό. Στο τέλος προσθέτουμε και το αμύγδαλο φιλέ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσα Τσιλιμιγκακη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr