Close
Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό με γέμιση από κρέμα μασκαρπόνε.
Υλικά
3 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
500 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλια

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC.

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε άλλη λαδόκολλα, το στριφογυρίζουμε προσεκτικά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την γέμιση μασκαρπόνε: Στο μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει, για περίπου μισή ώρα. Αφού η κρέμα μας έχει κρυώσει, ξετυλίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά και γεμίζουμε με την κρέμα, αφήνοντας λίγο μείγμα στην άκρη. Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα εξωτερικά.

 

Πηγή: mamapeinao.gr