Υλικά και Συνταγή
Αφού έβρασα και καθάρισα ένα κιλό κάστανα(600 γρ.καθαρισμένα) τα έβαλα σε μια μικρή κατσαρόλα με 400 γρ.κρέμα γάλακτος,60 γρ.μέλι,μια βανίλια,μια τσιμπιά αλάτι και τα έβρασα για πέντε λεπτά.αφαίρεσα από τη φωτιά και πρόσθεσα 50 γρ.βούτυρο.ανακάτεψα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και άφησα στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μούλτι έβαλα 250 γρ.βούτυρο,120 γρ.μέλι,50 γρ.κακάο,70 γρ τριμμένο φουντούκι,μια βανίλια και πολτοποίησα μέχρι να γίνει κρέμα.
Στη συνέχεια άπλωσα το μείγμα μου ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και άπλωσα καλά με το πλάστη να πάρει ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.έβαλα κατάψυξη για μισή ώρα.
Στη συνέχεια αφαίρεσα τη μια λαδόκολλα, άπλωσα το μείγμα με τα κάστανα και έκανα ρολό έβαλα για λίγο κατάψυξη να παγώσει, αφαίρεσα τη λαδόκολλα και διακόσμησα με τριμμένο φουντούκι,τριμμένη άσπρη κουβερτούρα και κρέμα κάστανο.
Η συνταγη είναι από την εκπληκτικη κλειστή ομαδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Efi Prentza
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία