Close

Κορμός με παντεσπάνι σοκολάτας και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Πρωτοχρονιάτικος κορμός με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι & παντεσπάνι σοκολάτας

Ένας υπέροχος κορμός με παντεσπάνι σοκολάτας και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι για γέμιση. Αυτός ο κορμός σοκολάτας είναι απλά απολαυστικός και σίγουρα οι λιγοστοί καλεσμένοι σας στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν θα το λατρέψουν!

    Για το πασπάλισμα

  • κακαο Κατά βούληση άγλυκο

Δείτε ακόμα Γιορτινός κορμός σοκολάτας της Γκόλφως (βίντεο)

Η γέμιση του κορμού είναι απλά απολαυστικός. Περιέχει τυρί κρέμα, γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, κρέμα γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ. Είναι πραγματικά μία εξαιρετική γέμιση που λιώνει στο στόμα και έρχεται να ολοκληρώσει αυτόν τον υπέροχο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Στην αρχή χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στην συνέχεια χτυπάμε σε μαρέγκα με μία πρέζα αλάτι τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε βροχηδόν την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους έναν – έναν.

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε με μία μαρίζ το κοσκινισμένο κακάο. Απλώνουμε το παντεσπάνι μας σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο το παντεσπάνι και το αφήνουμε για πέντε λεπτά να σταθεί, το αναποδογυρίζουμε σε μία καθαρή πετσέτα και αφαιρούμε σιγά σιγά και προσεκτικά την λαδόκολλα. Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μία καθαρή πετσέτα.

Εκτέλεση για την γέμιση

Σε έναν καθαρό κάδο του μίξερ βάζουμε την ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Προσθέτουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μία πηχτή κρέμα τυριού.

Απλώνουμε στο παντεσπάνι μας τα 2/3 της κρέμας. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και το ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού. Τυλίγουμε τον κορμό και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και στολίζουμε.

Tips

Δεν παραψήνουμε το παντεσπάνι γιατί θα ξεραθεί και δεν θα είναι ελαστικό έτσι ώστε να μπορέσει να τυλιχτεί χωρίς να σπάσει. Αντί για γλυκό του κουταλιού πορτοκαλί μπορούμε να βάλουμε γλυκό του κουταλιού νεράντζι.

πρωτοχρονιάτικος κορμός με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και παντεσπάνι σοκολάτας συνταγή πρωτοχρονιάτικος κορμός με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και παντεσπάνι σοκολάτας συνταγή πρωτοχρονιάτικος κορμός με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και παντεσπάνι σοκολάτας συνταγή πρωτοχρονιάτικος κορμός με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και παντεσπάνι σοκολάτας συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr