Συνταγή για κορμο μόκα. Κορμός μόκα με σπιτικό παντεσπάνι, νες καφέ, ζαχαρούχο γάλα και μορφάτ. Σήμερα θα φτιάξουμε έναν πεντανόστιμο κορμό μόκα με πλούσια γεύση και άρωμα καφέ, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε γλυκό μόκα. Έχουμε μία ιδιαίτερη αδυναμία στην γεύση μόκα, οπότε όταν μοιράστηκε την συνταγή της μαζί μας η αγαπημένη μας φίλη Ξένια, δεν θα μπορούσαμε να μην την δοκιμάσουμε.
- αυγα 6
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι
- βανίλια 2
Υλικά
- ζαχαρούχο γάλα 1 (το μεγάλο κουτί)
- μόρφατ 200 γραμμάρια
- καφές 1 κουταλιά της σούπας νες
Για την κρέμα μόκα
- καρυδια 1 χούφτα θρυμματισμένα
Για το πασπάλισμα
Την δοκιμάσαμε λοιπόν και έχουμε να πούμε πως πάθαμε πλάκα. Αυτός ο κορμός μόκα για να γίνει απαιτεί πολύ λίγα και απλά υλικά ενώ η εκτέλεσή του δεν είναι χρονοβόρα. Αν ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα έχει σίγουρη επιτυχία και είμαστε σίγουροι ότι θα τον απολαύσουμε αυτόν τον κορμό όλη η οικογένεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον κορμό μόκα:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τα χτυπάμε και αυτά σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ψήνουμε σε λαδόκολλα για 20 λεπτά, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Δείτε ακόμα Κορμός με μπισκότα oreo
Μόλις το παντεσπάνι γίνει, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε σε μία ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα. Το γυρίζουμε και το αφήνουμε για 3 ώρες να κρυώσεις. Στην συνέχεια το βγάζουμε και το παντεσπάνι μας έχει γίνει ρολό.
Εκτέλεση για την κρέμα μόκα
Στο μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα, το μορφάτ και τον καφέ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Εκτέλεση για τον κορμό μόκα
Ανοίγουμε το παντεσπάνι και βάζουμε μέσα μία στρώση κρέμας. Κλείνουμε και πάλι σιγά σιγά το παντεσπάνι σε ρολό. Από πάνω καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με κρέμα μόκα. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Απολαμβάνουμε.
Tips για τον κορμό Μόκα
Αντί για καρύδια μπορούμε να στολίσουμε με ό,τι θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Xenia Savvi
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια