Κορμός μπισκότου με γκανάζ σοκολάτας!Μία υπέροχη συνταγή φτιαγμένη από τα χεράκια της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου που μας έχει συνηθίσει στις νοστιμιές! Τώρα που μένουμε σπίτι θέλουμε ένα σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα και καρύδια να μας ανεβάσει την διάθεση. Και αυτό το μπισκοτόγλυκο που μοιάζει με κορμό σοκολάτας είναι τέλειο!
- μπισκότα 2 πακέτα πτι μπερ
- ζάχαρη άχνη 250 g
- βουτυρο 250 g μαλακό
- καρυδια 100 g ψιλοκομμένα
- καρύδα 100 g
- κονιάκ 10g
- κακαο 40 g
- κουβερτουρα 100 g λιωμένη
- γάλα 200 g φρέσκο χλιαρό
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 g
- κουβερτουρα 200 g
- βουτυρο 20 g
Για την γκανάζ σοκολάτας
Δείτε ακόμα 4 εύκολα γλυκά ψυγείου που χρειάζονται μόνο 4 υλικά, έτοιμα σε λίγα λεπτά
Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου που μοιάζει με κορμό σοκολάτας με μπισκότα, καρύδια, καρύδα και γκανάζ σοκολάτας! Ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα! Ένα νόστιμο γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι αφού σε όλους αρέσει η σοκολάτα. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση για τον κορμό μπισκότου
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το κακάο και την ζάχαρη άχνη. Τα δουλεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε στην συνέχεια το κονιάκ, τα καρύδια, την καρύδα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Στο τέλος βουτάμε τα μπισκότα για δευτερόλεπτα στο γάλα και τα σπάμε στο μείγμα με το κακάο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βάζουμε σε μία φόρμα 26 ν. μία διάφανη μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Το ισιώνουμε. Πάνω στο μείγμα βάζουμε δύο σειρές μπισκότα πτι μπερ αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει για δευτερόλεπτα στο γάλα.
Το κλείνουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για όλη την νύχτα. Την επόμενη μέρα το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία σχάρα. Κάτω από την σχάρα βάζουμε ένα σκεύος ή μία λαδόκολλα.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Αρχικά βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Όταν πήξει το μείγμα μας κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας από το μάτι. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να χλιαρύνει.
Στο τέλος ρίχνουμε την γκανάζ σοκολάτας πάνω από τον κορμό μας. Αφήνουμε για 10 λεπτά και τρίβουμε από πάνω σοκολάτα. Στην συνέχεια βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr