Από γεύσεις της Έλενας.
ΣΚΑΝΤΖΌΧΟΙΡΟΣ
500 γρμ πτι μπερ
500 γρμ κουβερτούρα
250 γρμ μαργαρίνη
3/4 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 σφηνάκι γάλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
125 γρμ κουβερτούρα
2 κσ μαργαρίνη
3 σμαρτις
Αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στα τέσσερα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα μπισκότα. Λιώνουμε την κουβερτούρα. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα το γάλα το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πλάθουμε τον κορμό σε σχήμα σκαντζόχοιρου σε πιατέλα. Περιχύνουμε με την επικάλυψη. Κολλάμε τα σμαρτις μάτια κ μύτη και καρφωνουμε τα αμύγδαλα αγκάθια.!!!!
Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou
Πηγή: igastronomie.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024