Οι Απόκριες πλησιάζουν και σας ετοιμάσαμε κορμό σοκολάτας για τις Απόκριες με τρούφα. Ενας γιορτινός, αποκριάτικος κορμός σοκολάτας είναι ό,τι πρέπει για να μας ανεβάσει ακόμη πιο πολύ την διάθεση.
- βουτυρο 250 γραμμάρια
- κακαο 3-4 κουταλιές της σούπας
- Κουβερτούρα γάλακτος 100 γραμμάρια
- μερεντα 2 κουταλιές της σούπας
- κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας
- ανθόνερο 1-2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρούχο γάλα 1 συσκευασία
- μπισκότα 2 συσκευασίες πτι μπερ
- τρούφα σοκολάτας 1 συσκευασία
Υλικά
- κουβερτουρα 150 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 100 γραμμάρια
- μερεντα 1 κουταλιά της σούπας
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Για την επικάλυψη
Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα ή και δύο κομμάτια σοκολατένιου κορμού; Μιας και οι Απόκριες είναι η γιορτή του ξέφρενου γλεντιού και της κραιπάλης, σίγουρα ένας κορμός σοκολάτας θα ολοκλήρωνε την γιορτινή μας διάθεση.
Δείτε ακόμα Νόστιμος κορμός σοκολάτας με ριγέ σχέδιο
Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα θα σας δείξουμε πως να φτιάχνετε τον δικό σας αποκριάτικο κορμό σοκολάτας για τον μπουφέ της Τσικνοπέμπτης αλλά και για κάθε άλλη αποκριάτικη περίσταση, μπουφέ και πάρτι. Θα τον λατρέψουν όλοι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον κορμό σοκολάτας για τις Απόκριες
Εκτέλεση για τον κορμός σοκολάτας για τις Απόκριες
Έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, την κουβερτούρα γάλακτος σπασμένη και ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την μερέντα, το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Έπειτα βάζουμε το ανθόνερο, το κονιάκ και την τρούφα σοκολάτας. Αφού ενωθεί το μείγμα σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα πτι μπερ τα οποία τα έχουμε σπάσει με τα χέρια μας.
Δείτε ακόμα Ιταλικός κορμός σοκολάτας εύκολος
Βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και στην συνέχεια σε φόρμα για κορμό. Βάζουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει.
Εκτέλεση για την επικάλυψη στον κορμό σοκολάτας για τις Απόκριες
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα σπασμένη μαζί με την κρέμα γάλακτος και την μερέντα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και περιχύνουμε με το μείγμα τον κορμό. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τρούφα σοκολάτας.
Tips για τον κορμό σοκολάτας για τις Απόκριες
Μπορούμε εκτός από μπισκότα να βάλουμε και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Η τρούφα σοκολάτας μπορεί να είναι είτε γάλακτος είτε υγείας. Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα φρέσκο γάλα και αντί για μερέντα στην επικάλυψη μπορούμε να βάλουμε μέλι.
Αν δεν έχουμε φόρμα τυλίγουμε με λαδόκολλα πιέζοντας γία να δώσουμε το σχήμα του κορμού. Αντί για μπεν μαρί μπορούμε να ζεστάνουμε την κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων και αφού ζεσταθεί να προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη και να ανακατέψουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα όλα τα άλλα υλικά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Despo Ermogenous
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr