Κορμός σοκολατένιος από παντεσπάνι γεμιστός με μπανάνα. Το τέλειο γλυκό και για τις γιορτές.
- μπισκότα 1 πακ. πτι μπερ
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
- καρύδα 4 κ.σ. ινδική
- κακαο 2 κ.σ. σκόνη
Υλικά
Υπέροχος κορμός σοκολάτας με γέμιση μπανάνα! Ένας ξεχωριστός σοκολατένιος κορμός με γέμιση μπανάνας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου που συνδυάζει τις γεύσεις με τον πιο μοναδικό τρόπο. Ο κορμός σοκολάτας είναι εδώ και πολλά χρόνια το αγαπημένο αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων.
Ο κλασικός κορμός σοκολάτας σίγουρα είναι πεντανόστιμος. Όμως δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την σημερινή συνταγή με κορμό σοκολάτας που είναι γεμιστός με μπανάνα και μέλι. Η ινδική καρύδα κάνει την διαφορά στην γεύση αλλά και στην εμφάνιση! Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Κορμός σοκολατένιος από παντεσπάνι γεμιστός με μπανάνα: Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε ένα μπισκότα πτι μπερ και προσθέτουμε την ινδική καρύδα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν τα υλικά μας ένα ομογενές μείγμα. Στον μείγμα μας, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Όταν το μείγμα μας γίνει ομογενές, ξεκινάμε να το δουλεύουμε με τα χέρια μας. Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε τις μπανάνες μας σε κομματάκια και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Αφού τις πολτοποιήσουμε, βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Λαχταριστός σοκολατένιος κορμός μωσαϊκό με γλάσο σοκολάτας!
Έπειτα αφού τρίβουμε και τα μπισκότα πτι μπερ που έχουμε για την γέμιση ρίχνουμε το μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μια πλαστική μεμβράνη και την απλώνουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Πάνω στην μεμβράνη χύνουμε το μείγμα με την σοκολάτα. Απλώνουμε το μείγμα προσεκτικά με τα χέρια δίνοντάς του ορθογώνιο σχήμα.
Αφού το μείγμα με την σοκολάτα είναι έτοιμο, βάζουμε από πάνω το μείγμα με τις μπανάνες. Το απλώνουμε και αυτό πάνω από το μείγμα της σοκολάτας προσεκτικά. Έπειτα τυλίγουμε τον κορμό με την πλαστική μεμβράνη και κλείνουμε την μεμβράνη σφιχτά. Βάζουμε τον κορμό μας μαζί με την μεμβράνη στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Όταν ο κορμός μας παγώσει καλά, αφαιρούμε την μεμβράνη. Αν θέλουμε βουτάμε τον κορμό σε μια πιατέλα που έχουμε γεμίσει με ινδική καρύδα.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr