ΥΛΙΚΑ
2 φυλλα σφολιάτας,1 αυγο λιγο ελαιολαδο. Για την κρέμα μισο λίτρο γάλα 100 γρ ζάχαρη 60 γρ αλευρι 2 αυγα ενα κουταλάκι βούτυρο του γλυκού προαιρετικά,1-2 κάψουλες βανίλια…..Κ σαντιγί ενα φάκελο.
ΣΙΡΟΠΙ, 2 νεροπότηρα ζάχαρη 2 νερο μια βανίλια κ μια φλούδα λεμονι .
Δείτε ακόμα Συνταγη για κορνεδακια αλμυρα -ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ!
κοβουμε σε λωρίδες 2 εκ.το φύλλο,κ τυλιγουμε στα λαδωμένα χωνακια (εγω δεν ειχα εκανα απο χαρτόνι κ τα τύλιξα μ αλουμινόχαρτο ) 2 λωρίδες στο καθε χωνάκι,αν τα προτιμάτε πιο μικρα βαζετε μια, τα αλειφουμε μ αυγο με πινέλο,κ ψηνουμε στους 180 πανω κάτω,περιπου 15 λεπτα.
ετοιμαζουμε το σιρόπι, 2-3 λεπτα,το θελουμε χλιαρό.φτιαχνουμε την κρέμα…. βάζοντας το γάλα να ζεσταθεί… σ ενα μπολ βαζουμε τα υπόλοιπα υλικά κ ανακατεύουμε καλα,πριν παρει βράση το γάλα προςθετουμε το μισο στο μίγμα,κ μ ενα σύρματακι το δουλεύουμε να ενσωματωθούν ολα τ υλικά,κ το ριχνουμε στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια σε μετρια φωτιά μεχρι να πήξει,το αδειάζουμε σ ενα μπολ κ με μεμβράνη σκεπάζουμε το μίγμα ετσι ωστε να εχει άμεση επαφή με την κρέμα,γ να μην κανει κρουστα,αφηνουμε να κρυώσει κ την βαζουμε στο ψυγειο.
Δειτε ακόμα: Πανεύκολα Αλμυρά κορνεδάκια με λουκάνικο και τυρί του τοστ
Αφου εχουν κρυωσει τα χωνάκια τα βουτάμε στο σιρόπι,τα γυριζουμε να παει παντου,κ βγάζουμε αμέσως,κ τα βαζουμε στο ψυγειο. Τελος αφου εχουν κρυωσει ολα κι εχουμε ετοιμάσει κ την σαντιγί γεμίζουμε οπως μας αρεσει ειτε ενσωματώνοντας κρέμα κ σαντιγί ειτε χωρια,εγω εβαλα ως την μέση κρέμα κ επειτα σαντιγί.λιγο κερασάκι κ φιλε αμύγδαλο.