Κοτομπέικον με μανιτάρια αλά κρεμ – Λαχταριστά σπιτικά κοτομπέικον, αλά κρεμ.
- κοτόπουλο 1 κιλό σε μακρόστενα κομμάτια στήθος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Λίγο
- κάρυ Λίγο
- πάπρικα Λίγη
- μπεικον 1-2 μεγάλες συσκευασίες
- ελαιολαδο Λίγο
Υλικά
- μανιταρια 1 συσκευασία
- κρασι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό
- τυρί κρέμα 1 συσκευασία
- κρεμα γαλακτος 1 συσκευασία
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις δύο κουταλιές
- κύβοι λαχανικών 1-2
- ελαιολαδο Λίγο
Για την αλά κρεμ
Σίγουρα έχετε δοκιμάσει κοτομπέικον και δεν νομίζουμε να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να μην τους αρέσει. Έτσι σήμερα θα δοκιμάσουμε σπιτικά κοτομπέικον και θα τα απογειώσουμε με μία σπιτική σάλτσα αλά κρεμ. Για να φτιάξουμε τα κοτομπέικον θα χρειαστούμε μόνο κομμάτια κοτόπουλου και μπέικον.
Η σάλτσα αλά κρεμ είναι ακόμη πιο εύκολη με απλά και λαχταριστά υλικά. Στο τέλος θα ψήσουμε τα κοτομπέικον και την σάλτσα στον φούρνο. Είναι ένα υπέροχο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο! Υπέροχη ιδέα και για τον μπουφέ ή για το επίσημο τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για κοτομπέικον αλά κρεμ:
Εκτέλεση για τα κοτομπέικον
Στην αρχή παίρνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα μαρινάρουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα. Τα σοτάρουμε στο τηγάνι για να θωρακιστούν. Αφού θωρακιστούν τυλίγουμε το κοτόπουλο με το μπέικον και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Τα ξαναπερνάμε από τηγάνι ελαφρώς.
Εκτέλεση για την αλά κρεμ
Τσιγαρίζουμε λίγο τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Στην συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Επίσης προσθέτουμε το αλεύρι και τον ζωμό από τους κύβους λαχανικών. Αφού η σάλτσα μας δέσει τοποθετούμε τα κοτομπέικον σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με την σάλτσα. Τα ψήνουμε στον αέρα, για 25 λεπτά.
Δείτε ακόμα Κοτόπουλο αλά κρεμ στον φούρνο
Tips για τα Κοτομπέικον με μανιτάρια αλά κρεμ
Μπορούμε να τα απολαύσουμε με μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr