Κοτομπουκιές με γλυκόξινη σάλτσα για εμάς και τα παιδιά μας. Σίγουρα τώρα με την καραντίνα μας έχει ανοίξει η όρεξη αλλά και η θέλησή μας να μαγειρέψουμε και να πειραματιστούμε στην κουζίνα είναι μεγαλύτερη.
- κοτόπουλο 1 φιλέτο
- κορν φλαουρ 1/2 κούπα
- παρμεζανα 1/2 κούπα
- αυγα 1
- ελαιολαδο 1 κ.σ.
- νερό 1 κ.σ.
- πατατάκια 1 κούπα με γεύση μπάρμπεκιου
- σκορδο 1 κουτ του γλυκού σε σκόνη
- ρίγανη 1/2 κουτ του γλυκού
- αλατι 1/2 κουτ του γλυκού
- πιπέρι λίγο
Υλικά
- μπαλσάμικο 3 κουτ σούπας
- μελι 1 κουτ της σούπας
- μουσταρδα 1 κουτ του γλυκού
- κετσαπ 1 κουτ του γλυκού
- λεμονι Σταγόνες από 1
Για την γλυκόξινη σάλτσα
Έτσι αν θέλεις να συνδυάσεις αυτά τα δύο θέλω σου μπορείς να φτιάξεις σπιτικές κοτομπουκιές από φιλέτο κοτόπουλου και να τις συνοδεύσεις με γλυκόξινη σάλτσα και πατατάκια με γεύση μπάρμπεκιου.
Δείτε ακόμα Caesar σάντουιτς με κοτομπουκιές και τυρί. Η τέλεια ιδέα για κολατσιό
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπιτικές κοτομπουκιές είναι καλύτερη επιλογή από τις αγοραστές και σίγουρα τα παιδιά μας τις λατρεύουν. Οπότε μία φορά στο τόσο λίγες κοτομπουκιές δε θα τους κάνουν κακό.
Μπορείτε να τις φτιάξετε ακόμη και σαν ορεκτικό στο τραπέζι σας ή και σαν κυρίως πιάτο και να τις συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τις κοτομπουκιές
Αρχικά κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε στις λωρίδες κοτόπουλου το αλάτι και το πιπέρι. Στην συνέχεια χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό μαζί με το ελαιόλαδο και το νερό. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα πατατάκια μαζί με την σκόνη σκόρδου, την ρίγανη και την παρμεζάνα.
Στην συνέχεια, παίρνουμε κομμάτια από το κοτόπουλο και τα βουτάμε πρώτα στο κορν φλάουρ, στην συνέχεια στο μείγμα με αυτό και έπειτα στο μείγμα με τα πατατάκια. Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μας στην φριτέζα ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι με μπόλικο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Εκτέλεση για την γλυκόξινη σάλτσα
Βάζουμε σε ένα μπολ το μπαλσάμικο, το μέλι, την μουστάρδα, την κέτσαπ και τις σταγόνες λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο ψυγείο για να είναι πιο δροσερή.
Tips
Αντί για κορν φλάουρ στις κοτομπουκιές μπορούμε να βάλουμε νισεστέ ή αλεύρι χωρίς γλουτένη. Στην σάλτσα, βάζουμε τόσο λεμόνι, ώστε να μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marilena Pappa
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα