Close

Κοτόπιτα Εξαιρετική σε γεύση λεπτή και φίνα!!!

Κοτόπιτα Εξαιρετική σε γεύση λεπτή και φίνα!!!

Εξαιρετική σε γεύση λεπτή και φίνα κοτόπιτα !!!

Υλικά 

1 κρεμμύδι ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο (20 γρ.)
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. κάρυ
700 γρ. κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκκαλισμένο (έβαλα μπούτια για πιο μαλακό)
130 γρ. λευκό κρασί
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά μέτρια
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
300 γρ. σκληρό τυρί χωριάτικο, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων
700 γρ. χωριάτικο φύλλο (1 συσκευασία) ή φύλλο δικο σας σπιτικό
σουσάμι για πασπάλισμα.

Κοτόπιτα Εξαιρετική σε γεύση λεπτή και φίνα!!!

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι (αντικολλητικό)
Κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάπρικα, το κάρυ.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο που έχουμε ξεψαχνισμένο.
Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος περιμένουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει και μόλις δέσει βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αφού βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αυγά, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και το τριμμένο τυρί.
Ανακατεύουμε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ.
Μοιράζουμε τα φύλλα (5 φύλλα πάνω-5 φύλλα πάνω ή ένα κι ένα εάν είναι δικό σας)
Βάζουμε τα φύλλα ένα-ένα στο ταψί και αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο ενδιάμεσα από κάθε φύλλο.
Απλώνουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί πάνω από τα φύλλα.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάλι με ελαιόλαδο ενδιάμεσα τους.
Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο της πίτας.
Χαράσσουμε σε 8 κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 50 λεπτά στον φούρνο.

Vana Zouka-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ