Συνταγή για κοτόπιτα με πλούσια γέμιση από κρέμα γάλακτος, καλαμπόκι και πιπεριές που μπορείτε να την φτιάξετε με το κοτόπουλο που σας περίσσεψε για να μην πάει τίποτα χαμένο και να χορτάσει όλη η οικογένεια. Από την φίλη μας Αλεξάνδρα Κυριάκη.
- χωριάτικο φύλλο 1 για πίτες
Υλικά
- κοτόπουλο 2 κομμάτια στήθος φιλέτο
- πιπεριά 4 κόκκινες ψιλοκομμένες
- μανιταρια 10 άσπρα ψιλοκομμένα
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- καρότο 1 τριμμένο στον τρίφτη
- ρεγκάτο 3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένο
- κρεμα γαλακτος 200 ml
Για τη γέμιση
- ελαιολαδο 100 ml περίπου
Για το άλειμμα
Αφράτη κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Η κοτόπιτα για εμάς τρώγεται όλες τις ώρες, είτε έχει πλούσια γέμιση είτε λίγο πιο φτωχική. Δεν είμαστε όμως και παραδείγματα προς μίμηση στο φαγητό (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ). Όπως και να ‘χει αν σας περίσσεψε κοτόπουλο ή έχετε πεθυμήσει βρε αδερφέ μία κοτόπιτα σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα την παρακάτω και θα μας θυμηθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κοτόπιτα με χωριάτικο φύλλο και κρέμα γάλακτος:
Εκτέλεση για την κοτόπιτα με χωριάτικο φύλλο και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε το κοτόπουλο 15 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα βαθύ ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμυδάκι να τσιγαριστεί και αυτό, το καρότο και αφού τσιγαριστούνε καλά προσθέτουμε και το κοτόπουλο να πάρει και αυτό!
Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ρεγκάτο, αλάτι (με προσοχή), πιπέρι και αφήνουμε λίγο να πήξει στη φωτιά. Βγάζουμε την γέμιση στην άκρη.
Κοτόπιτα με κρέμα γάλακτος και μπέικον
Σε ένα μακρόστενο ταψάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τρία φύλλα κάτω λαδώνοντάς τα καλά, τη γέμιση και από πάνω, τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία τα βάζουμε πλισέ και τα λαδώνουμε και αυτά. Χαράζουμε με μαχαίρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr