Συνταγή για ζουμερή κοτόπιτα με κρέμα γάλακτος, πιπεριές και τριμμένη φέτα. Η καλύτερη συνταγή για κοτόπιτα με φύλλο κρούστας που μπορούμε να την φτιάξουμε και με το κοτόπουλο που περίσσεψε. Με το μυστικό για τέλειο ψήσιμο
από τη φίλη μας Souki Simeonidou.
- φυλλο κρουστας 1 συσκευασία
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Υλικά
- ελαιολαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
- κοτόπουλο 1 μαδημένο, βρασμένο στήθος
- κρεμμυδι 1 ξερό
- πράσο 1
- πιπεριά Φλωρίνης 1/2 κόκκινη
- φέτα 200 γραμμάρια περίπου
- αυγα 2
- κρεμα γαλακτος 1/2 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- άνηθος 1-2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- βρωμη 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες
Για τη γέμιση
Κοτόπιτα με κρέμα γάλακτος και μπέικον
Τραγανή κοτόπιτα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους κι εμείς την φτιάξαμε με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε. Δεν πρέπει να πηγαίνει τίποτα χαμένο. Είναι μία κοτόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, που είναι και το αγαπημένο μας από αγοραστά και μία ζουμερή γέμιση, για να τρώγεται…εύκολα. Δε θα μείνει ούτε ψίχουλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κοτόπιτα με φύλλο κρούστας και φέτα:
Κοτόπιτα Αφού δεν το χουμε με τη βέργα τρώμε τις πίτες μας με φύλλο του s/m😄 Καλή Κυριακή
Εκτέλεση για τη κοτόπιτα με φύλλο κρούστας και φέτα
Αρχικά βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το βρασμένο και μαδημένο κοτόπουλο. Επίσης προσθέτουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το πράσο ψιλοκομμένο και την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους.
Μόλις τα λαχανικά μαραθούν και το κοτόπουλο πάρει λίγο χρώμα τραβάμε από την φωτιά το σκεύος και προσθέτουμε μέσα τη θρυμματισμένη φέτα, τα αυγά, τη κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τις νιφάδες βρώμης και αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα λαδώνουμε ένα ταψί από αλουμίνιο που είναι και το μυστικό για το τέλειο ψήσιμο στις πίτες. Στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας, λαδωμένα μεταξύ τους κάτω και από πάνω απλώνουμε την γέμιση. Πάνω από τη γέμιση βάζουμε άλλα 6 λαδωμένα μεταξύ τους φύλλα κρούστας.
Αφράτα κοτοπιτάκια για το σχολείο
Χαράζουμε τη πίτα καλά και την ψεκάζουμε με νερό. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου, κάτω αντίσταση και αέρα για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ακόμη 20 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί η πίτα την βγάζουμε αμέσως από τον φούρνο και την τουμπάρουμε σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο ταψί για να δούμε αν είναι καλά ψημένη κάτω.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος