Close
Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο

συνταγή για Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο. Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο με πολύχρωμες πιπεριές, βρασμένο κοτόπουλο και σπιτική μπεσαμέλ για το σχολικό κολατσιό, το ολοήμερο ή και τον μπουφέ σας.

Τα παιδιά πολύ συχνά επιλέγουν πίτες για το σχολικό τους κολατσιό. Είναι λοιπόν προτιμότερο να φτιάξετε μία σπιτική κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο για το δικό σας παιδί παρά να το αφήσετε να αγοράζει σφολιάτες από το κυλικείο που είναι φτιαγμένες με υλικά που δεν γνωρίζουμε.

Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία απολαυστική αλλά και πανεύκολη κοτόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές, κοτόπουλο, κοζανίτικο τραγανιστό φύλλο και σπιτική μπεσαμέλ για να είναι ζουμερή ως είθισται. Είναι πραγματικά πεντανόστιμη και μπορείτε να την φτιάξετε για σχολικό κολατσιό, ολοήμερο ή και επίσημο μπουφέ.

κοτόπιτα-με-κοζανίτικο φύλλο-συνταγή-

Εκτέλεση για την γέμιση της κοτόπιτας με Κοζανίτικο φύλλο

Στην αρχή κόβουμε την κόκκινη, την κίτρινη και την πράσινη πιπεριά σε κύβους. Επίσης κόβουμε και το μπέικον σε κύβους. Σε λίγο κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και βάζουμε το υπόλοιπο φρέσκο γάλα να βράσει.

Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο

Αφού βράσει το γάλα στη κατσαρόλα το ενώνουμε με το μείγμα που φτιάξαμε από το αλεύρι και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να πάρει την υφή κρέμας. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.

κοτόπιτα-με-κοζανίτικο φύλλο-συνταγή-

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον. Αφού σοταριστεί προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στο μεταξύ ξεψαχνίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο και του βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης το μπέικον και τις πιπεριές και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Δείτε ακόμα Η απόλυτη κοτόπιτα με φύλλα κρέπας

Στην χλιαρή μπεσαμέλ βάζουμε τα αυγά, το τριμμένο κίτρινο τυρί και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Βάζουμε την μπεσαμέλ στο μείγμα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Η γέμισή μας είναι έτοιμη.

Εκτέλεση για την Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο

Βάζουμε το ένα κοζανίτικο φύλλο σε ένα ταψί της αρεσκείας μας μεγαλύτερο από 32 εκατοστά.

Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο

Στην αρχή απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση πάνω από το πρώτο φύλλο και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε την κοτόπιτα και ψήνουμε την κοτόπιτα στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει για περίπου 35 λεπτά.

κοτόπιτα-με-κοζανίτικο φύλλο-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την συνταγή για την Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr